Carmen Dan, la Bruxelles: ”Nu facem declarații spectaculoase”

Carmen Dan
Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut o intervenție în Comisa LIBE, la Bruxelles, după care a dat o declarație de presă.

Ministrul de Interne a declarat că ”Tot ce ne-am propus în audierile de astăz a fost să arătăm cât de determinați și de bine pregătiți suntem să gestionăm dosarele pe care le avem în portofoliu. N-aș interpreta că a fost o audiere tensionată. Eu  cred că a fost o audiere bună. Cred că am reușit în expunerea pe care am făcut-o, împreună cu ministrul Toader, să prezentăm cât am putut de clar prioritățile. Sunt componente importante. Vom evita pe tot parcursul mandatului nostru să facem declarații foarte spectaculoase, pentru că aș vrea să ne raportăm mai mult la fapte și mai puțin la vorbe”.

”Am vorbit despre migrație, terorism, despre securitate internă. Și dacă ar fi să identific două componente importante către care se uită cetățenii europeni, atunci, da, ar trebui să vorbim despre migrație și securitate internă. Din perspectiva noastră, cetățeanul european trebuie să fie în centrul preocupărilor. Ca o concluzie, am intrat în aceste audieri nu cu teamă. Îmi pare rău că am avut atât de puțin timp alocat. Noi suntem pregătiți pentru următoarele dezbateri, pe care ni le dorim, pe toate, finalizate în întregime. Nu facem declarații spectaculoase.”

Carmen Dan vorbit și despre protestele din 10 august

”N-am reuși să răspund în cadrul Comisiei pentru că s-a evitat adresarea unei întrebări directe, deși eu cunosc că exista un sceanariu în sensul acesta, însă profit și vă răspuns dumneavoastră” a continuat ministrul în fața jurnaliștilor. ”În acel scaun, pe acea poziție, nu mai sunt ministrul de Interne al României, ci sunt ministrul care asigură președinția Consiliului JAI. N-aș vrea să înțelegeți că evităm răspunsul sau că facilităm, iarăși, nașterea unor scenarii și ipoteze care n-au nimic de-a face cu realitatea, aș fi vrut să fac și câteva precizări legate de proteste, pentru că erau destul de des invocate de europarlamentarii care - trebuie să recunoaștem - și în Comisia LIBE sunt în campanie electorală. Vă spun dumneavoastră că ar tebui să plecăm de la faptul că vorbim de un protest neautorizat, deci nelegal. Apoi, n-ar trebui să uităm că în 10 august ne-am confruntat cu o particularitate a manifestărilor și că acele persoane violente, nu puține, erau situate în adâncimea protestatarilor, în rândurile 3-4-5 și îi foloseau pe cei din față ca pe un veritabil scut uman ca să-i atace pe jandarmi!”, a mai declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, ziariștilor de la Bruxelles.

Citește și:

Toader, răspuns tranșant în Comisia LIBE: Asta vă rog să reținem!

Scandal în Comisia LIBE. Macovei denigrează România. Pavel: Procuror comunist!




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel