Carburanții se scumpesc. USR: Măsură devastatoare pentru economie

USR atrage atenţia că majorarea accizelor va avea efecte devastatoare în economie.

Potrivit USR, această măsură va lovi în primul rând în cei cu venituri mici şi în competitivitatea firmelor din România.

”Majorarea accizelor la benzină şi motorină, începând cu 1 septembrie, cu cel puţin 45 de bani pe litru va duce la scumpiri în lanţ la majoritatea produselor, afectând grav puterea de cumpărare a românilor. Iar cei mai afectaţi vor fi cei cu venituri mici, pensionarii şi angajaţii cu salariu minim pe economie, celor cărora coaliţia PSD - ALDE se laudă că le-a majorat veniturile. În realitate, încă o dată se demonstrează că guvernarea PSD - ALDE ia cu două mâini ceea ce promite să dea cu o mână", susţin reprezentanţii USR, într-un comunicat de presă. 


Totodată, USR susţine că, prin această majorare, se reintroduce supraacciza de 7 eurocenţi, adoptată tot de PSD în aprilie 2014 şi care a fost eliminată de la 1 ianuarie 2017 ca urmare a promisiunilor electorale făcute de liderul social-democraţilor. "În campanie, domnul Dragnea anunţa că vor dispărea unele taxe, inclusiv supraaciza de 7 eurocenţi, şi după şase luni de guvernare dezastruoasă guvernul condus de PSD anunţă că reintroduce această taxă în regim de urgenţă. Românii au fost minţiţi în faţă cu neruşinare", a afirmat deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al Uniunii Salvaţi România, citat în comunicat. 

Competitivitatea economiei româneşti va fi puternic afectată, iar companiile riscă să piardă competiţia cu producătorii din alte ţări, se mai arată în comunicatul citat. 

Accizele la carburanţi ar putea reveni la nivelul din anul 2016, creşterea fiind propusă pentru că au scăzut încasările la buget din această taxă cu 634,3 milioane lei, iar preţurile la motorină sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, după Luxemburg şi Bulgaria, conform unui proiect de ordonanţă privind modificarea Codului fiscal, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel