Noi accize pe carburanți. Tăriceanu: Și care e problema? Nu sunt specialist în prețuri la pompă

Guvernul introduce noi accize pe carburanți. De la 1 septembrie 2017, românii vor plăti cu 45 de bani pe litru mai mult pentru benzină și motorină. 

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și al ALDE, a confirmat majorarea accizei și susține că ”nu se va resimți decât într-o foarte mică măsură, nesemnificativă în preț”. Mai mult, el afirmă că ”ministerul a discutat cu companiile de profil ca diferența să fie absorbită în prețul actual”.

După ce i s-a atras atenția că atunci când a fost eliminată acciza de 7 eurocenți, la fel au spus că au vorbit cu companiile de profil și spuneau ulterior că acestea nu au înțeles și nu au redus prețul și întrebat de ce ar fi altfel acum, Tăriceanu a răspuns: ”S-ar putea ca între timp Ministerul de Finanțe să aibă pârghii mai puternice”. 

”Și care e problema?”

Întrebat dacă i se pare normal ca o astfel de măsură să fie anunțată pe 8 august și să intre în vigoare pe 1 septembrie, președintele Senatului a răspuns: ”Dar de unde știți că intră în vigoare pe 1 septembrie (n.r. i s-a spus că din proiect). Și dacă ar intra în vigoare pe 5 septembrie, vedeți vreo diferență? Și care este problema?”.

”Nu sunt specialist în prețuri la pompă”

Călin Popescu Tăriceanu a continuat: ”În momentul în care în România avem pe de-o parte cele mai mici taxe pe carburanți și ridicăm o astfel de problemă cred că este nefiresc. În al doilea rând, oamenii își doresc să beneficieze de o infrastructură mai bună, mai modernă, mai rapidă, mai adaptată nevoilor actuale, toată lumea dorește să facem investiții și se fac tot cu bani de la buget. (...) Dacă ne mulțumim cu puțin, sigur că... Nu sunt specialist în prețuri la pompă, dar în România nivelul taxelor și accizelor este cel mai redus din Europa”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel