EXCLUSIV  Capcane în care cădem când ținem Postul Paștelui 2021. Dr. Anca Hâncu: Acestea sunt „soluțiile moderne” acceptate / Video

Dr. Anca Hâncu, la interviurile DC News și DC Medical
Dr. Anca Hâncu, la interviurile DC News și DC Medical

Postul Paștelui 2021. Dr. Anca Hâncu, nutriționist, a dezvăluit la interviurile DC News și DC Medical ce trebuie să mâncăm în perioada Postului Paștelui. 

Invitată la interviurile DC News și DC Medical, dr. Anca Hâncu, nutriționist, a atras atenția privind Postul Paștelui 2021 că „trebuie să fie un post corect.”

Așadar, dr. Anca Hâncu a spus că trebuie „să mâncăm proteine din năut, salata cu năut, din fasole, din ciuperci”. Nutriționistul a subliniat faptul că nu sfătuiește la consumul de cartofi pai. „E mare diferență cum aducem acele calorii.”, a adăugat dr. Anca Hâncu.

Cât despre „soluțiile moderne” precum chiftelele din soia, dr. Anca Hâncu a declarat că „sunt acceptate aceste soluții. Sunt variante corecte pentru cei care le preferă.”

„Mai există variante de brânză și iaurt din soia, mai există cânepa care se pune în salate. Proteine complexe! Când discutăm de aport de proteine, variantele acestea sunt foarte bune.”, a mai spus nutriționistul.

„Toate au calorii, dar avem nevoie și de calorii. Aportul caloric trebuie să fie echilibrat, să fie conform cu nevoile nostre energetice pe care le stabilim în funcție de sex, de activitate fizică, de metabolismul bazal al fiecărei persoane. Când mâncăm corect, corpul nostru se menține la aceeași greutate.”, a adăugat dr. Anca Hâncu.

Postul Paștelui Ortodox începe, în 2021, în data de 15 martie și ține până în data de 1 mai. De asemenea, Postul Paștelui Catolic a început miercuri, 17 februarie și se va încheia pe 3 aprilie.

Dr. Hâncu: Studiu. Stilul de viață corect a fost evaluat prin menținerea greutății 

Dr. Anca Hâncu, nutriționist, a amintit de un studiu desfășurat pe o perioadă de 16 ani, care arată că un stil de viață corect se vede în menținerea greutății.

„Există un studiu desfășurat pe o perioadă de 16 ani în care stilul de viață corect a fost evaluat prin menținerea greutății. Cei care și-au menținut greutatea timp de 16 ani au fost estimați că practic duc un stil de viață corect. 16 ani dacă îți menții greutatea înseamnă că ai făcut ceva corect în cea mai mare măsură.”, a mai spus dr. Anca Hâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel