CAPCANA cu Covid-19. De ce a scăzut BRUSC și MIRACULOS numărul de infectări. Beatrice Mahler: Ar trebui să trecem la pasul următorul

Dr. Beatrice Mahler
Dr. Beatrice Mahler

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a atras atenția asupra unei probleme privind testarea pentru Covid-19 din România. 

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, sâmbătă, 1.194 noi cazuri de Covid-19 și 78 de decese. Astfel, numărul total de cazuri a ajuns la 637.395, dintre care 15.919 au decedat și 571.333 s-au vindecat.

După apariția acestor cifre, managerul Institutului „Marius Nasta” din București a vorbit despre scăderea numărului de cazuri, atrăgând atenția asupra testelor care se fac la domiciliu, dar care nu sunt raportate deși rezultatul este pozitiv. 

Problema în acest moment o văd în zona de teste care se fac la domiciliu care sunt pozitive, care nu sunt raportate, care nu înseamnă infecției SARS-CoV-2 confirmată conform definiției de caz.”, a declarat Beatrice Mahler la B1TV.

„Ce s-a întâmplat în ultimele zile este că aceste teste anti-gen pozitive sunt raportate către DSP și e un lucru bun, dar cred că ar trebui să trecem și la pasul următorul. Aceste teste să fie considerate teste-diagnostic dacă sunt pozitive și să permită evaluarea acestor pacienți în spitalele Covid dacă au nevoie de evaluare.”, a mai spus Beatrice Mahler.

Potrivit celor spuse de managerul de la „Marius Nasta”, „testele rapide care sunt efectuate acasă, nu sunt raportate și nu sunt luate în calcul. Sunt raportate însă testele rapide care se fac într-un mediu organizat, cele care se fac în instituții, în centre medicale.”

„Dacă se testează acasă, nu sunt raportate. Este important ca lumea să-și facă testul într-un mediu organizat pentru că modul de recoltare este extrem de important pentru ca rezultatul să fie corect și să nu fie fals negativ.”, a punctat ulterior Beatrice Mahler. 

Mahler: Este extrem de riscant

Beatrice Mahler a precizat apoi că „cel mai mare pericol este lipsa de continuitate a fluxului de posibil infectanți pe care îi poate avea o astfel de persoană pozitivă. Este extrem de riscant pentru că lucrurile rămân la nivelul familiei respective și foarte întâmplător noi, medicii, prin cunoștințele și foștii pacienți pe care îi avem, aflăm de astfel de situații și încercăm să îndemnăm la continuarea sau la un diagnostic care să fie conform reglementărilor în vigoare din România.”

Cât despre ultimele săptămâni, Beatrice Mahler spune că „au fost sărbători triste, sărbători pe care mulți români și le-au petrecut în spital, au fost săptămâni de doliu pentru multe familii.”

„Este păcat să nu avem o confirmare și pacientul pozitiv să nu beneficieze din primul moment de tratamentul specific care este din ce în ce mai eficient. Terapia administrată la început are eficiență și poată să reducă numărul de pacienți care ajung la ATI. Pentru asta e nevoie de diagnostic precoce și corect.”, a completat managerul Institutului „Marius Nasta” din București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel