Camionul cu 39 de cadavre. Vietnamul, reacție, după anunțul poliției: Este o tragedie umanitară!

02 noi 2019 / 09:29
Politia
Politia

Vietnamul a afirmat că traficanţii de fiinţe umane trebuie pedepsiţi cu stricteţe, după anunțul poliţiei britanice.

"Ambasada Vietnamului la Londra a fost informată de poliţia din Essex că există cetăţeni vietnamezi, neidentificaţi, printre cele 39 de victime în incidentul cu camionul", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe vietnamez Le Thi Thu Hang într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Vietnamul condamnă cu fermitate traficul de fiinţe umane şi îl consideră o infracţiune gravă; traficanţii trebuie pedepsiţi cu stricteţe", a adăugat Le Thi Thu Hang în comunicatul de sâmbătă.

"Este o tragedie umanitară!"

Între timp, poliţia a anunţat vineri seară că acum crede că toate cele 39 de persoane găsite moarte într-un camion în apropiere de Londra pe 23 octombrie sunt vietnamezi. Poliţia din Vietnam a arestat două persoane şi a chemat altele vineri la audieri, sub suspiciunea de implicare în decesele din camion.

Purtătoarea de cuvânt a mai precizat în comunicat că Vietnamul cooperează îndeaproape cu poliţia britanică pentru a verifica identităţile victimelor şi a făcut apel la alte ţări să coopereze în infracţiunile legate de traficul de fiinţe umane.

"Aceasta este o tragedie umanitară. Suntem profund întristaţi şi vrem să transmitem condoleanţele noastre familiilor victimelor şi să le urăm să depăşească cât mai repede această mare durere şi pierdere", a mai afirmat Hang.