Buşoi, veste de la Bruxelles, în pandemie: Mai mult decât un simplu răspuns la criza COVID-19

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Europarlamentarul Cristian Buşoi vine cu veşti de la Bruxelles în ceea ce priveşte domeniul sănătăţii.

"70 la sută dintre cetățeni ne-au cerut mai multă implicare pentru Sănătate și mă bucur că am reușit să nu îi dezamăgim. Avem pentru prima dată în UE un Program Independent de Sănătate, EU4Health, cu un buget agreat de 5,1 miliarde de euro, cea mai mare alocare din istoria Uniunii.

Mă bucur că am putut contribui la această performanță, în calitate de principal negociator pe Programul de Sănătate. Le mulțumesc tuturor colegilor mei din Grupul PPE și colegilor din Comisia de Sănătate pentru sprijinul lor și în mod special comisarului pentru Sănătate, Stella Kyriakides, care a înțeles că doar un buget generos va face ca Europa să meargă mai departe sănătoasă și puternică", transmite Cristian Buşoi.

Buşoi: Mai mult decât un simplu răspuns la criza COVID-19

"Când am elaborat raportul inițial, am subliniat importanța faptului că EU4Health este mai mult decât un simplu răspuns la criza COVID-19. EU4Health ne va ajuta în lupta cu cancerul și bolile cardiovasculare, în lupta cu bolile cronice și bolile rare, cu diabetul și bolile mintale, în combatere consumului exagerat de antibiotice. EU4Health reprezintă garanția că vom avea suficiente stocuri de medicamente și materiale sanitare, pentru ca medicii să nu mai fie puși în situația de a alege pe cine salvează și pe cine nu.

Nu în ultimul rând, EU4Health sprijină cercetarea și inovarea și va da un impuls important digitalizării sistemelor de sănătate. Sper ca astăzi să primesc din partea Parlamentului European un mandat puternic pentru a putea să negociez mai departe cel ambițios Program de Sănătate din istoria UE", se arată în mesajul lui Cristian Buşoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel