Bombă: ALDE, pregătit să SUSȚINĂ Guvernul Orban!

Călin Popescu Tăriceanu afirmă că este dispus să susțină Guvernul Orban, dacă respectă anumite criterii. 

”Aseară am avut o discuție cu parlamentarii ALDE pentru a ne contura poziția pe care o vom avea la întâlnirea cu delegația PNL. Mă aștept ca Ludovic Orban, în calitate de premier desemnat, să vină la o negociere pentru care noi deja am schițat condițiile pentru susținerea Guvernului. Am declarat că vom putea, dar nu necondiționat. Fără OUG pe Justiție, ca să respectăm rezultatul referendumului, chiar dacă noi am votat împotrivă, menținerea cotei unice de impozitare, vreau să știu care sunt proiectele mari de infrastructură pe care urmează să se concentreze efortul bugetar al viitorului Guvern”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Liderul ALDE spune că partidul nu va intra la guvernare: ”Vom avea o perioadă în care eforturile noastre vor fi orientate către reconstrucția internă și accentuarea profilului ideologic al ALDE ca partid liberal, fără guvern”.

Tăriceanu a reafirmat că ALDE nu va vota un Executiv în care să fie partidul lui Traian Băsescu: ”PMP, condus de turnătorul Petrov nu are ce să caute într-un guvern care are nevoie și de o curățenie morală”.

Sunt necesare minim 233 de voturi în Parlament pentru ca noul Guvern să poată fi învestit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel