'Bohemian Rhapsody', record greu de egalat

Bohemian Rhapsody a devenit cel mai difuzat cântec lansat secolul trecut pe platformele de streaming.

Super-hitul Bohemian Rhapsody , ai cărui producători se temeau că nu va avea niciodată succes, întrucât această piesă a trupei britanice Queen are o durată de aproape şase minute, include fragmente de operă şi versuri despre Galileo şi Scaramouche, a devenit luni cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming, informează Reuters.

Impulsionat de noul film biografic 'Bohemian Rhapsody', acest single din 1975 şi videoclipul său au depăşit pragul de 1,6 miliarde de difuzări în streaming pe plan mondial, au anunţat reprezentanţii Universal Music Group. Cântecul trupei britanice a depăşit alte două single-uri celebre - 'Smells Like Teen Spirit' al trupei Nirvana şi 'Sweet Childe O'Mine' al trupei Guns N' Roses - şi a devenit cea mai difuzată în streaming piesă rock clasică din toate timpurile, au adăugat în acelaşi comunicat reprezentanţii grupului Universal.

Cel mai profitabil musical biografic

Filmul 'Bohemian Rhapsody', în care Rami Malek îl interpretează pe regretatul solist al trupei Queen, Freddy Mercury, a contribuit la popularizarea muzicii formaţiei britanice în faţa unei noi generaţii de admiratori. La cinci săptămâni după lansare, pelicula a devenit cel mai profitabil musical biografic din toate timpurile, obţinând încasări globale de aproape 600 de milioane de dolari. Rami Malek a fost nominalizat săptămâna trecută la Globul de Aur pentru interpretarea sa din acest film şi are şanse mari să primească şi o nominalizare la Oscar în luna ianuarie.

Reprezentanţii Universal au anunţat că au promovat acest single pe cele mai importante platforme de streaming în ultimele săptămâni. Pentru întocmirea acestui clasament, experţii muzicali au analizat datele transmise de toate serviciile de streaming înregistrate oficial în lumea întreagă, inclusiv de la giganţi precum Spotify, Apple Music şi Deezer, dar şi statisticile furnizate de platforma video-muzicală YouTube, pentru a stabili că 'Bohemian Rhapsody' este cel mai difuzat cântec din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel