Bogdan Diaconu demisionează din PSD și înființează un partid naționalist

Deputatul Bogdan Diaconu a anunțat joi, într-o conferință de presă, că demisionează din PSD și formează o nouă formațiune, căreia i se vor alătura, potrivit spuselor sale, social-democrați și actuali membri ai altor formațiuni politice.

Profilul partidului va fi unul naționalist și anti-maghiar, în linie cu retorica lui Bogdan Diaconu. Deși UDMR a fost inclus la guvernare de partidul în care el se afla, PSD, Bogdan Diaconu a cerut scoaterea în afara legii a Uniunii.

Cu două zile în urmă, Diaconu și-a întrebat prietenii de pe Facebook dacă ar trebui să demisioneze din PSD pentru a lupta împotriva "extremiștilor maghiari".

Diaconu a activat din 2003 până în 2009 în PSD, ulterior înscriindu-se în Partidul Conservator, unde a rămas până în 2011, când a revenit în PSD.

Bogdan Diaconu a scris joi pe o rețea de socializare că noul partid se va numi Partidul România Unită (PRU). Câteva extrase din mesajul publicat de parlamentar:

• Mi-am dat demisia din PSD, un gest de conștiință și de consecvență pe care îl voi continua printr-o angajare și mai puternică în lupta pentru apărarea demnității românești. Această demisie este dovada că nu am renunțat la principiile pentru care lupt de 4 ani și jumătate, iar cei care au sperat că îmi vor închide gura într-un fel sau altul vor avea o mare surpriză: de acum înainte voi vorbi și mai tare!

• Clasa politică din ultimii 25 de ani a distrus România în toate felurile posibile, economic, moral, demografic, și ne-a adus în situația în care nu mai suntem un stat suveran, iar în curând, dacă nu ne vom împotrivi puternic, nu vom mai fi nici stat național unitar și indivizibil.

• Mi-am dat demisia din PSD pentru a protesta față de acest joc duplicitar și pentru că, de patru ani și jumătate de când activez în viața publică, eu nu mi-am schimbat opiniile și atitudinile, iar ce am spus în 2010 spun și astăzi și voi spune și peste 10 ani, am spus și cât am fost în PSD și voi spune la fel de răspicat și de azi înainte.

• Partidul România Unită este un proiect al credinței și al speranței adresate românilor care s-au săturat de politica duplicitară vizavi de extremismul maghiar, la fel cum s-au săturat de corupție, de taxe, de incompetență și de umilințe. Îi invit pe cei care doresc ridicarea din genunchi a Neamului Românesc să mi se alăture, pentru că milioane de români doresc altceva decât au trăit, au văzut și au votat până acum. Partidul România Unită este un proiect de generație și este adresat tuturor celor care mai cred în România, în binele acestui popor și în valorile lui.

• Partidul România Unită nu are nimic împotriva comunității maghiare din România, respectă drepturile minorităților și buna conviețuire dintre etnii, dar nu poate tolera ruperea teritoriului național și transformarea românilor în minoritari și în exilați în propria lor țară. Dușmanii comunității maghiare din România sunt politicienii acesteia și păpușarii lor din Ungaria, după cum dușmanii României sunt politicienii care sunt români doar cu numele pentru că își disprețuiesc și își distrug țara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel