Bogdan Chirieac, avertisment de CENZURĂ pentru toată presa după reacţia USR la Revelionul TVR. ”Nu ai niciun drept, absolut niciun drept!”

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacţionat cu privire la declaraţiile făcute de deputatul USR Iulian Bulai, după programul de Revelion al Televiziunii Române, în care protagoniştii Mugur Mihăescu şi Dan Bittman au ironizat autorităţile. 

"În niciun caz nu este chemat domnul acela politician Bulai să stabilească unde începe satira şi unde începe băşcălia. În niciun caz. Sunt două lucruri total diferite, zic eu. Un lucru este performanţa televiziunii publice, banii pe care îi primeşte de la buget şi ce reuşeşte să facă televiziunea publică cu banii aceştia, rating, impact social şi aşa mai departe. Asta e o chestiune pe care trebuie să o analizeze inclusiv Parlamentul, care aprobă legea bugetului. Ăsta e un aspect care ţine de performanţă, fonduri publice şi statutul pe care îl are televiziunea publică în România. 

Separat de asta, este conţinutul editorial al televiziunii, care nu trebuie judecat de către politicieni! Domnul Bulai procedează, atenţie, corect din punct de vedere al doctrinei partidului său. Acest partid care a inventat plăcuţa suedeza, fără penali în funcţii publice şi alte lozinci de acest gen, acum este deranjat de emisiunea de satiră. Ce vrea dl Bulai este clar cenzură!", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Chirieac, avertisment pentru toată presa. "Nu ai niciun drept să bagi pumnul în gură"

"Repet, dacă domnii parlamentari vor să desfiinţeze televiziunea publică, foarte bine. Este o decizie politică, sănătate, sunt destule televiziuni în România. Dar nu ai niciun drept, absolut niciun drept, şi asta prefigurează pentru toţi gazetarii din ţara asta, să bagi pumnul în gura presei. Şi cu ce a început? Cu emisiunea lui Mugur Mihăescu, lui Garcea! Ani la rând, Ion Iliescu a fost făcut praf de Florin Călinescu, de alţi oameni de presă, de actori, în emisiuni de satiră, de umor. Atunci nu a fost nicio problemă. Acum, pentru că ceea ce vor să facă ei în România ar putea fi luat în glumă, lucrul ăsta îi deranjează foarte tare. Şi atunci, toate temerile pe care le avem despre doctrina USR iată că încep să se confirme, uşor, uşor. Oamenii ăştia vor să facă în România o societate neomarxistă, probabil un experiment care în alte ţări occidentale a eşuat, pentru că au avut anticorpi. Dar, după cum ştim, România nu are anticorpi. 

Este, iarăşi, o lozincă neomarxistă, pe care eu am întâlnit-o şi înainte de '89. Cine nu e cu noi, e împotriva noastră! Dl Bulai a considerat că programul lui Garcea e împotriva sa şi a USR-ului. Nu are legătură cu măsurile de sănătate publică. Şi dacă îl lua la mişto pe Dan Barna aveau aceeaşi reacţie!", a mai spus analistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel