Bihorul a început lupta pentru salvarea mediului înconjurător

Bihorul a început lupta pentru salvarea mediului înconjurător
Bihorul a început lupta pentru salvarea mediului înconjurător

Mii de voluntari bihoreni au declarat război deșeurilor din munții, văile și râurile din județul Bihor. 

Consiliul Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group au coordonat participarea societății civile - elevi, profesori, biserici din toate cultele, primării, presă, mediul de afaceri, cetățeni și ONG-uri - la peste 150 de acțiuni de igienizare, organizate de cele 100 de primării din județ.

În cadrul concursului „Campionatul bihorean al curățeniei”, primăriile au concurat pentru obținerea a 6 premii de câte 100.000 de lei fiecare, bani care vor fi folosiți pentru comunitate, printr-un proiect ce are legătură cu mediul.

Au fost apreciate, atât cantitățile de deșeuri abandonate, strânse de voluntari în acțiunile de igienizare, cât și cele colectate de la gospodării în mod separat.

În competiția de igienizare a județului Bihor au fost atrași și elevii de la școlile bihorene. În cadrul concursului dedicat lor, „EcoProvocarea”,  au avut șansa  să câștige, prin desenele sau picturile lor despre viziunea pe care o asupra protejării mediului înconjurător și/sau colectării corespunzătoare a deșeurilor, 12 premii în valoare de 1.000 de lei fiecare, sub forma unui voucher, pe care îl pot folosi într-un magazin cu articole sportive.  Câștigătorii acestui concurs au fost aleși prin tragere la sorți. 

Acțiunea a fost coordonată de vicepreședintele CJ Bihor

Campania de igienizare a județului Bihor a fost coordonată de domnul Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliul Județean Bihor. 

În cadrul campaniei, Oganizația Femeilor Liberale Bihor, condusă de președintele Lidia Popa, a organizat o acțiune similară de igienizare a comunei bihorene Sântandrei, provocându-i la adunarea deșeurilor pe toți locuitorii acesteia.

În toamna anului 2020, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group a început implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID). 

În cadrul programului, cetățenii și companiile sunt motivați să colecteze deșeurile separat, în 4 fracții în mediul rural (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă și deșeu rezidual) și 5 fracții în mediul urban (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă, deșeu biodegradabil și deșeu rezidual).

În luna iunie, ADI Ecolect a derulat campania „Iunie – luna curățeniei în județul Bihor” prin organizarea a două concursuri: „Campionatul bihorean al curățeniei” destinat primăriilor și  „EcoProvocarea” destinat elevilor bihoreni, cu scopul principal de a antrena întreaga comunitate – administrația publică, biserica, școala, mediul de afaceri, mass-media, organizații neguvernamentale de mediu și cetățenii în rezolvarea problemei curățeniei în județul Bihor.

Consiliul Județean Bihor și celelalte 101 Unități Administrativ-Teritoriale din județul Bihor fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group, care are ca scop promovarea și reprezentarea intereselor unităților administrativ-teritoriale membre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel