Biden, tăios față de Zelenski, după ce acesta a susținut că rachetele căzute în Polonia nu erau ucrainene: Nu astea sunt dovezile!

Joe Biden i-a dat o replică lui Volodimir Zelenski, după ce președintele Ucrainei a continuat să susțină că rachetele căzute în Polonia veneau din Rusia.

Președintele american Joe Biden a contestat comentariul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit căruia rachetele care au căzut marți seară în Polonia nu sunt de origine ucraineană, scrie The Guardian.

„Nu astea sunt dovezile!”, a spus Biden reporterilor de la Casa Albă la întoarcerea din Asia, potrivit unui raport Reuters.

Marți, doi oameni au murit în estul Poloniei ca urmare a unei rachete care a căzut în regiune.

CITEȘTE ȘI     -    Zelenski recunoaște că a primit „semnale“ că Putin ar fi vrut să negocieze

Rachetele căzute în Polonia. Cristian Diaconescu, regula negocierilor internaționale: Nici politicienii nu îl mai pot opri apoi

Cristian Diaconescu a vorbit despre incidentul de la granița polono-ucraineană, după ce NATO a anunțat că a ridicat nivelul de vigilență. Fostul ministru de Externe al României a fost întrebat la Realitatea Plus ce înseamnă, de fapt, acest lucru.

"Nivelul ridicat de alertă presupune o amenințare cu un grad destul de serios. Din acest punct de vedere, trebuie înțeles un lucru. Practic, Federația Rusă, desfășurând acte agresive împotriva unui alt stat, creează probleme și creează posibilitatea apariției unor astfel de incidente. Până la urmă, ceea ce s-a întâmplat aseară s-a întâmplat în timpul unei activități militare inițiate și desfășurate de Moscova. S-au tras aproape 100 de rachete spre zone civile din vestul Ucrainei și acest tip de agresiune creează, la un moment dat, posibilitatea - și iată, din păcate, acest lucru s-a întâmplat, au murit doi oameni în Polonia - de a se genera o astfel de situație.

Vreau să vă spun un lucru... Este o regulă în negocierile internaționale. Atunci când negociem acorduri politico-militare, sub nicio formă nu stabilim posibilitatea ca super-puteri militare să fie față în față, pentru că pot apărea incidente de acest gen care intră într-un anume stil pe care nici politicienii nu îl mai pot opri apoi", a declarat Cristian Diaconescu (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -      Economia Rusiei a intrat oficial în recesiune. Analist: Perspectiva încă rămâne sumbră!

Consilier al preşedintelui polonez: Ucraina va primi, probabil, acces la locul exploziei rachetei

Ucraina va primi probabil acces la locul unde o rachetă a ucis două persoane în sud-estul Poloniei, a declarat joi Jakub Kumoch, consilierul principal de politică externă al preşedintelui polonez, după ce Kievul a cerut acces la locul exploziei, transmite Reuters.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a afirmat miercuri că accesul la locul exploziei va necesita acordul ambelor ţări care efectuează ancheta, adică Polonia şi Statele Unite. Varşovia afirmă că explozia a fost cauzată, cel mai probabil, de o rachetă rătăcită a apărării antiaeriene ucrainene, însă Kievul neagă. 'O echipă polono-americană de anchetă se află la faţa locului', a declarat Jakub Kumoch la televiziunea privată TVN 24 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel