SUA: Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Biden îi felicită

SUA: Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Biden îi felicită
SUA: Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Biden îi felicită

Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor, potrivit presei americane, ceea ce le dă puterea de a bloca politicile preşedintelui SUA Joe Biden până în 2024 şi duce la o scindare în Congresul american, relatează joi AFP. 

După eşecul din Senat, partidul conservator va avea însă doar o majoritate foarte restrânsă în camera inferioară, departe de 'valul uriaş' promis de Donald Trump, care şi-a anunţat totuşi marţi seara o nouă candidatură la Casa Albă.

'Americanii sunt pregătiţi pentru o nouă direcţie, iar republicanii Camerei sunt pregătiţi să acţioneze', a spus liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, de acum favorit în cursa pentru conducerea acestei instituţii după ce actuala preşedintă Nancy Pelosi a pierdut majoritatea democrată.

Preşedintele democrat Joe Biden a salutat rezultatul obţinut de Kevin McCarthy, subliniind într-un comunicat că intenţionează 'să lucreze cu oricine - republicani sau democraţi - doreşte să lucreze cu mine pentru a acţiona'.

Canalele de televiziune NBC, CNN, Fox News şi CBS au estimat miercuri că republicanii vor avea cel puţin 218 de locuri în Camera Reprezentanţilor, majoritatea din cele 435. Dacă se vor confirma proiecţiile presei americane pentru toate locurile, rezultatul obţinut de Joe Biden ar fi totuşi cel mai bun al unui preşedinte american în mai bine de 20 de ani la alegerile intermediare, aceste alegeri fiind în mod tradiţional dificile pentru cei aflaţi la putere.

Biden îi felicită pe republicani pentru victoria obţinută în Camera Reprezentanţilor

Preşedintele SUA Joe Biden l-a felicitat miercuri pe Kevin McCarthy pentru victoria partidului său care a câştigat majoritatea locurilor în Camera Reprezentanţilor în alegerile intermediare, relatează AFP.

'Voi lucra cu oricine - republicani sau democraţi - doreşte să lucreze cu mine pentru a acţiona', a afirmat Biden, potrivit unui comunicat. Liderul de la Casa Albă a afirmat de asemenea că 'alegerile de săptămâna trecută au demonstrat puterea şi rezistenţa democraţiei americane. A fost o respingere masivă a celor care pun la îndoială rezultatele alegerilor, a violenţei politice şi a intimidării'.

'În cadrul acestor alegeri, alegătorii şi-au exprimat clar preocupările: necesitatea reducerii costurilor (...) şi a păstrării democraţiei noastre', a adăugat el. Americanii 'sunt pregătiţi pentru o nouă direcţie', a declarat, la rândul său, Kevin McCarthy, liderul republicanilor în Camera Reprezentanţilor.

VEZI ȘI - Donald Trump şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024

Donald Trump şi-a depus marţi candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024, informează miercuri AFP. 

Fostul preşedinte american a oficializat această candidatură într-un document transmis Comisiei Electorale Federale cu câteva momente înainte de a face anunţul în faţa susţinătorilor săi la reşedinţa din Mar-a-Lago, Florida.

Donald Trump a dat asigurări că America s-a 'întors', imediat după oficializarea candidaturii la preşedinţia Statelor Unite. Miliardarul republican a reamintit, în termeni idilici, situaţia naţiunii din primul său mandat, descriind o ţară în pace, prosperă şi respectată pe scena internaţională în faţa unei audienţe formate din activişti loiali, adunaţi în marea sală de recepţie din luxoasa sa reşedinţă, precizează Agerpres.

Donald  Trump ar putea întâmpina numeroase obstacole în următoarele luni, chiar dacă baza sa electorală rămâne solidă. În ultima săptămână, Trump s-a străduit să respingă criticile colegilor republicani privind implicarea în campania electorală pentru alegerile legislative intermediare, în contextul în care Partidul Republican nu a înregistrat o victorie masivă. Partidul Republican probabil va obţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor, dar nu a reuşit să obţină controlul Senatului. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel