Băsescu și-a cumpărat distrugătoare de documente de mii de euro

Traian Băsescu33
Traian Băsescu33

Administraţia Prezidenţială a cumpărat luna trecută trei distrugătoare de documente cu nivel de securitate ridicat, iar purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea a explicat necesitatea acestor achiziții.

Dintre cele trei distrugătoare de documente, două pot distruge hârtie cu capse şi agrafe, carduri, CD-uri sau dischete, tăindu-le în fâşii cu o lăţime de 5,8 milimetri. Cel de-al treilea poate distruge hârtie, cu capse sau agrafe, pe care o transformă în particule late de 0,78 milimetri şi cu o lungime de 11 milimetri. În plus, capacitatea containerelor distrugătoarelor de documente este de 309 litri. Pentru toate acestea, Administraţia Prezidenţială a plătit aproximativ 14.300 de lei (n.r. - în jur de 3.200 de euro la data cumpărării).

Explicațiile lui Oprea

"Administraţia Prezidenţială are obligaţia de a avea în dotare astfel de distrugătoare de informaţii cu nivel de securitate ridicat, conform practicilor folosite la nivelul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi la nivelul Uniunii Europene", a declarat purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea, pentru Ziarul "Ring".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel