Băsescu, o mică aroganță: Nu vreau să mă uit la Franța, ca exemplu

ana, Elena Badea / 29 apr 2013 / 20:21

Președintele Traian Băsescu, invitat, luni seară la TVR 1, în cadrul emisiunii "Ora de business", a explicat că nu dorește să ia exemplu de la Franța, privind măsurile de austeritate aplicate de acest stat UE.

"Ieri Grecia a aprobat noi reduceri în sectorul bugetar. Uitați-vă la Spania și Portugalia, și ele au ratat ținetele pentru 2012", a notat președintele Traian Băsescu, referitor la măsurile de austeritate luate în timpul guvernării Boc.

Întrebat de moderator dacă nu era mai bună o soluție gen Franța, care s-a împrumutat excesiv pentru a menține țara pe linia de plutire, președintele Traian Băsescu a răspuns: "Să vedem și modelul francez. Franța tocmai anunță mărirea impozitelor pe bogăție, noi încă nu am făcut așa ceva și sper să nici nu ajungem să o facem. La salariile de la stat, mi se pare corectă. Să-mi fie iertată mica aroganță, nu vreau să mă uit la Franța, ca exemplu, e încă în procedura de deficit excesiv", a declarat șeful statului, potrivit căruia Guvernul condus de Emil Boc a făcut ceea ce a trebuit, chiar dacă nu a făcut bine, pentru că fără acele măsuri de austeritate, în câteva luni, pensiile și salariile nu ar mai fi putut fi plătite.