Laureții Nobel desființează austeritatea și politica economică a UE

Laureți ai premierului Nobel critică viguros strategia economică a zonei euro și avertizează cu privire la izbucnirea unei noi crizei economice și a unei noi crize a datoriilor suverane.

"Tinerii din Spania și Italia care au intrat pe piața muncii în timpul recesiunii vor fi afectați timp de decenii. Este un deznodământ teribil și este surprinzător să văd cât cât de slabă este rezistența în fața unor politici distrugătoare", a declarat pentru The Telegraph profesorul Peter Diamond, la o reuniune a laureaților Nobel organizată la Lacul Constance.

Reputatul profesor Joseph Stiglitz a spus că politica de austeritate este "un eșec dezastruos" și este responsabilă direct pentru imposibilitatea redresării economice din prima jumătate a acestui an, când Italia a reintrat în recesiune, Franța a stagnat, iar Germania a cunoscut o contracție economică în al doilea trimestru.

Stiglitz a avertizat asupra unei crize economie care se va întinde de-a lungul mai multor ani.

Laureatul premiului Nobel pentru economie spune că autoritățile zonei euro au subestimat masiv efectele austerității și continuă să persiste în eroare. "Sunt foarte îngrijorat în privința viitorului monedei unice și încă nu au simțit impactul tensiunilor geopolitice".

Cancelarul Angela Merkel a declarat că este greu de gestionat o monedă unică pentru 18 state când parlamentele suverane refuză să aplice politice stabilite de instituțiile UE.

Profesorul Christopher Sims, un expert american în politica monetară, spune că ar sfătui Grecia, Portugalia și Spania să pregătească planuri de contingență pentru părăsirea zonei euro.

Ponta: Trebuie să se îndreptăm spre piețele din Asia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel