Ponta: Trebuie să se îndreptăm spre piețele din Asia

Victor Ponta 8
Victor Ponta 8

Premierul Victor Ponta crede că România ar trebui să se orienteze spre piețele asiatice, în contextul în care "zona euro este iar în recesiune".

"Europa azi a primit o veste proastă: zona euro este iar în recesiune. Și vorbim de motoarele Europei, de Germania, de Franța, de Italia. Și asta înseamnă că România mai puțin va reuși să își mențină ritmul de creștere economică și de creare de locuri de muncă, doar pe piața europeană. Trebuie să ne îndreptăm către celelalte piețe, către Turcia, către China, către zona asiatică, către Africa", a afirmat premierul Ponta, conform Agerpres.

Potrivit datelor Eurostat, zona euro nu este în recesiune, economia în cele 18 state cunoscând o stagnare.

Palada: Să dea Dumnezeu să avem doar recesiuni dintr-astea

Victor Ponta va efectua în toamna acestui an o vizită la Beijing.

El a subliniat că, pe termen scurt și pe termen mediu, Rusia nu poate fi luat în calcul ca și partener comercial al României.

"Toate relațiile economice dintre Europa și Rusia vor merge din prost în mai prost, din rău în mai rău și asta va influența economia Germaniei și a celorlalte țări", a adăugat Ponta.

Referindu-se la declarația lui Traian Băsescu potrivit căreia România este în recesiune, primul-ministru a spus: "Când vorbim de economie, mizeriile lui Băsescu nu cred că sunt importante. Trebuie să le spunem oamenilor cum stăm. Pe primul semestru 2014, față de primul semestru 2013, avem o creștere 2,6%. Important e altceva: că avem 150.000 de locuri de muncă în plus și că avem încasări bugetare și pe fonduri europene".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel