Băsescu, la Mănăstirea din Pasul Prislop. Află ce a declarat

Basescu_la_borsa_hora-prislop_2012
Basescu_la_borsa_hora-prislop_2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu împreună cu soția sa, Maria, alături de aproximativ 1.500 de persoane au participat, duminică, la slujba specială oficiată la Mănăstirea din Pasul Prislop, unde a declarat că în 2009 a fost impresionat de cuvintele stareţului de acolo, respectiv "Orice creştin are nevoie de o rugăciune".

Vizita lui Traian Băsescu a fost așteptată de borșeni, după ce fiica sa Elena a fost recent în localitate și a arătat că tatăl ei își dorește să fie prezent la "Hora de la Prislop" - o sărbătoare câmpenească de pe platoul din Munții Rodnei, pe care președintele suspendat o mai onorase cu prezența sa și în alți ani.

În prima parte a slujbei, printre cei prezenți la slujba de la Mănăstirea din Pasul Prislop au participat si Prințul Paul și Prințesa Lia, aflați pentru prima dată în acest lăcaș de cult.

Atât preşedintele suspendat Traian Basescu, cât şi prinţul Paul de România, împreună cu soţiile, şi-au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică la Borşa, în cadrul unor vizite private separate, iar duminică dimineaţă s-au întâlnit printre maramureşenii sosiți la mănăstirea Prislop, potrivit emaramures.ro.

Când corul mănăstirii a intonat un cântec despre părinți, Maria Băsescu a lăcrimat, cel mai probabil, motivul fiind decesul recent al mamei sale.

După slujbă, a fost oficiat un parastas în memoria soldaţilor necunoscuţi îngropaţi în cimitirul din curtea mănăstirii. A fost singurul moment în care președintele suspendat Traian Băsescu a făcut referire la sentimentele sale față de maramureșeni și la faptul că e impresionat de modul în care localnicii își cinstesc eroii, potrivit sursei citate.

Traian Băsescu și-a amintit de vizita din urmă cu trei ani pe care a efectuat-o în zonă, cu prilejul sărbătorii câmpenești de la Prislop, moment în care a fost impresionat de starețul Andrei, care a declarat că „orice creștin are nevoie de o rugăciune”, adăugând ulterior că, în opinia sa "Orice creștin are nevoie de iertare”.

Întrebat, după ceremonia religioasă, cât de mult a contat pentru el predica în care preotul vorbea despre iertăciune, Traian Băsescu a spus că orice cuvânt al unui preot ortodox contează și că pleacă mai împăcat sufletește după vizita la mănăstire.

Evitând să facă o baie de mulțime, asemeni altor vizite anterioare în Maramureș, Traian Băsescu s-a lăsat convins să ofere o lungă ședință foto, pentru că foarte mulți dintre cei prezenți i-au solicitat să accepte să se fotografieze cu el.

Un bărbat din Borșa, în vârstă de 34 de ani, care locuiește de mai mulți ani în Italia, s-a numărat printre cei care au discutat cu Traian Băsescu la mănăstirea din Pasul Prislop, i-a solicitat preşedintelui suspendat să militeze pentru creșterea numărului de dascăli și de școli românești în Italia. „Nu vrem să ne uităm limba și obiceiurile”, a justificat tânărul plecat la muncă în străinătate.

Ulterior, Traian Băsescu şi soţia sa, fără a se mai opri la horă, s-au îndreptat spre zona Sighetului, nu înainte de a lua masa cu preoții și de a discuta cu aceștia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel