Bărbat atacat și ucis de urs, la Bacău

Giorgiana Croitoru / 27 oct 2019 / 18:17

Un bărbat din Bacău, aflat la cules de ciuperci, a fost atacat și ucis de un urs.

Un bărbat a murit duminică la prânz, în apropierea localității Bârsanești din județul Bacău, după ce a fost atacat de un urs, în timp ce era la cules de ciuperci, cu mai multe persoane.

Potrivit IJJ Bacău, bărbatul se afla la cules de ciuperci împreună cu mai multe persoane când a fost atacat de un urs, în apropierea localității Bârsănești.

Am fost solicitați pentru a veni în sprijin, în apropierea localității Bârsanești, unde o persoană a fost atacată de urs. Au fost trimise echipaje ale unității, în vederea asigurării măsurilor specifice de protecție a cetățenilor din zonă, precum și pentru izolarea locului.", a declarat, corespondentului Mediafax, Alexandra Dănculea, purtător de cuvânt al IJJ Bacău.

Ursul a dispărut

 

Potrivit SAJ Bacău, bărbatul era mort în momentul în care a ajuns la el echipajul de ambulanță.

„Era vorba despre un grup de persoane care erau la cules de ciuperci. Poliția a fost cea care ne-a solicitat, ne-a spus că este vorba despre un bărbat care ar fi lovit de urs. Când au ajuns colegii mei, bărbatul avea leziuni incompatibile cu viața", a declarat, corespondentului Mediafax, Aura Crețu, managerul SAJ Bacău.

Ursul a dispărut la scurt timp după atac.

Se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.