Bani primării. PSD, nemulţumire: "Maşina de vot, complice"

Modul în care au fost repartizate sumele din impozitul pe venit de către Consiliul Judeţean (CJ) Cluj pentru primăriile clujene l-a nemulţumit pe preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, care acuză o distribuire pe criterii politice.

"Astăzi, maşina de vot a majorităţii liberale din Consiliul Judeţean Cluj a recidivat fiind complice la mizerabila împărţire a sumelor din impozitul pe venit pe UAT-uri, operaţiunea fiind comandată de mizerabilul preşedinte ZERO realizări, prim-păunelul judeţului Cluj. Complici tăcuţi la această mizerie administrativă, Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj şi naşul Păunelului, Emil Boc, pun la rându-le umărul la subfinanţarea a treizeci de comune clujene, doar pentru că în acele localităţi nu s-au votat candidaţii PNL la alegerile locale", a declarat Horia Nasra, potrivit unui comunicat al PSD Cluj.

În replică, liderul grupului PNL din CJ Cluj, Călin Tuluc, a explicat că respectiva împărţire s-a făcut după o înţelegere care datează din anul 2009 şi că banii au fost distribuiţi conform ponderii partidelor în forul judeţean, respectiv 48% pentru PNL, 31% pentru PSD şi circa 20% pentru UDMR.

"Peste tot există criterii politice până la urmă. Dar există o înţelegere între grupurile politice, de prin anul 2009, cu privire la modalitatea de împărţire şi la algoritmul după care se împart banii repartizaţi de CJ. Administraţiile locale primesc bani din trei surse, venituri proprii, veniturile de echilibrare care vin prin intermediul finanţelor şi este o cotă de circa 19-20% care se repartizează de către CJ. De regulă, cota de la CJ e cota cea mai mică care revine primarilor. (...) Şi înţelegerea grupurilor politice a fost ca respectiva cotă să se împartă raportat la ponderea politică a fiecărui grup. Atunci, sumele se iau, se împart proporţional pe ponderea fiecărui grup în CJ. (...) Nasra poate să spună orice, el să-şi facă treaba cu privire la proiectele Clujului, pentru care a fost trimis în parlament, să nu-şi dea cu părerea cu privire la CJ, pentru că n-a fost consilier judeţean niciodată şi nu ştie cum se întâmplă lucrurile", a spus Călin Tuluc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel