Bani pentru tinerii fermieri. Dan Motreanu: 70.000 de euro pentru fiecare

Tinerii fermieri primesc bani de la stat.

"444 de tineri fermieri vor primi fonduri europene pentru instalare, sprijinul fiind în valoare de 70.000 de euro pentru fiecare dintre ei. 45 dintre proiectele selectate pentru finanțare vizează instalarea unor tineri fermieri și fermiere în localități din județul Giurgiu. Finanțarea este 100% nerambursabilă.

În perioada următoare, vor fi finanțate si alte proiecte pentru instalarea tinerilor fermieri. Proiectele selectate până acum de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în valoare de 31 de milioane de euro.  Bugetul total alocat sesiunii de instalare a tinerilor fermieri lansate la finalul anului trecut se ridică la 175 de milioane de euro.

România poate accesa până la 250 de milioane de euro pe baza prevederilor privind intervenția DR 30 ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, din Planul Național Strategic (PNS) al României din cadrul Politicii Agricole Comune 2023-2027.

În urma negocierilor cu Consiliul privind bugetul UE pe 2024, reprezentanții Parlamentului European au reușit să obțină un supliment de 20 milioane euro pentru tinerii fermieri.

Partidul Popular European (PPE) a solicitat această modificare pentru a consolida Politica Agricolă Comună (PAC) și a stimula reînnoirea generațională prin facilitarea preluării fermelor de către tineri, sporind totodată atractivitatea noului PAC 2023-2027 după primul an de implementare.

PPE este și va rămâne apărătorul fermierilor și al comunităților rurale", a scris Dan Motreanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel