Bădălău, prima REPLICĂ din Guvern pentru Iohannis

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Niculae Bădălău a dat, joi, prima replică după trimiterea ultimei scrisori trimise de președintele Iohannis premierului.

Niculae Bădălău a fost primul membru al Guvernului care a dat o replică la noul refuz al președintelui Klaus Iohannis de a-i numi pe Mircea Drăghici și pe Lia Olguța Vasilescu la ministerele Dezvoltării și Transporturilor. Ministrul Economiei a declarat, la emisiunea Punctul de Întâlnire, moderată de Radu Tudor, că s-a ajuns prea departe în lupta politică în timp ce România asigură mandatul de președinte al Consiliului Uniunii Europene.

Citește și: Iohannis, nou refuz pentru miniștri. Scrisoarea trimisă prim-ministrului Dăncilă

Nu cred că e normal să se întâmple așa ceva

"Din punct de vedere, eu văd ceva ce nu ar trebui să se întâmple. Văd o implicare a domnului președinte Iohannis în zona politică, politică pură, ceea ce Constituția interzice. Un garant al Constituției care este președintele României și care prin actele dânsului blochează activitatea guvernamentală de dezvoltare. Nu trebuie să uităm că la această oră România conduce Consiliul European pe diferitele comisii și cei doi miniștri sunt extrem de importanți. Cei doi miniștri care ar trebui să fie învestiți aici, atât Transporturile de care noi avem nevoie în România, având o problemă aici și proiecte în desfășurare care trebuie implementate cât și Ministerul Dezvoltării și Administrației în contextul noului buget. Și așteaptă toate comunitățile locale bugetul ăsta cu mare interes și ministrul are un rol extrem de important pentru bugetele locale. Este adevărat că ministrul Teodorovici, cât și doamna Rovana Plumb fac față, dar vă dați seama ce efort fac să alerge între ministere. (...) Miniștrii Economiei din toate țările dezvoltate discută de bani, discută de progres, discută de cum să își mărească locurile de muncă în țările respective. La noi discutăm politică și ne preocupăm să blocăm funcționarea instituțiilor statului într-un mod sau altul. Iertați-mă, nu cred că e normal să se întâmple așa ceva. (...) Acum cred că s-a ajuns mult prea departe, mai ales că și în CSAT am avut multe probleme pe care le cunoașteți, dar mai ales în activitatea guvernamentală. Cred că domnul președinte și cine îl sfătuiește acolo trebuie să revină la limitele Constituției și să înțeleagă că oamenii așteaptă altceva de la noi, ca oameni politici", a declarat Niculae Bădălău.

Citește și: Iohannis, solicitare numire miniștri. Cazierul lui Mircea Drăghici - document

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel