Bacterii care iubesc căldura. Boli frecvente vara

Căldura este un mediu propice înmulțirii bacteriilor. De aceea, vara vine la pachet cu riscul contactării unor boli infecțioase. 

Iată care sunt cele mai frecvente boli infecțioase care apar vara și cum te ferești de ele.

Dureri de gât

Șocurile termice, trecerile bruște de la căldură la aer condiționat sau invers, pot sensibiliza mucoasa respiratorie, care devine vulnerabilă la contactarea bacteriilor. În sezonul cald, infecțiile cu streptococ sunt adesea cauze ale inflamatiilor si durerilor în gât. Spală-te cât mai des pe mâini, pentru a preveni contaminarea cu bacterii și nu sta în preajma persoanelor bolnave. 

Infecții urinare

Lipsa unei hidratări corespunzătoare în zilele caniculare poate duce la o urină mult mai acidă în vezica. De asemenea, reținerea de a merge la toaletă poate favoriza apariția infecțiilor urinare, deoarece urina stagnează în vezică și poate duce la multiplicarea bacteriilor. Folosirea toaletelor publice de pe plaje, terase este un alt factor major de risc pentru infecții urinare. Pentru a te feri de ele, ai grijă la igiena personală și bea cel puțin 2 litri de apă pe zi pentru a spori urinarea și eliminarea toxinelor din corp.

Micozele piciorului

Căldura favorizează înmulțirea bacteriilor în spațiile umede. Poartă mereu papuci atunci când mergi la plajă sau la piscine. Verucile sau alte micoze ale piciorului pot apărea la câteva săptămâni de la contaminare, așa că te poți trezi cu probleme chiar la întoarcerea din vacanță.

Otită externă

Băile în mare sau pisicină pot duce la infiltrarea apei în ureche, generând otită externă. Această afecțiune se manifestă prin durere puternică de ureche. Pentru a evita otita, este recomandată o îngrijire mult mai atentă a urechilor, în special după baia într-un bazin public. Nu folosi însă bețișoare de urechi. 

Toxiinfecție alimentară

Toxiinfecțiile alimentare sunt foarte frecvente vara, mai ales că multe dintre mâncăruri nu sunt preparate sau depozitate corespunzător. Amețeala, durere abdominală, voma și diareea sunt principalele simptome ale toxiinfecției alimentare. Evită sursele îndoielnice de hrană și respectă regulile de igienă atunci când pregătești mâncarea acasă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel