Avocatul Winzer, REVOLTAT de mesajul lui Iohannis: Absolut delirant

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a spus, pe Facebook, că afirmaţii politice de genul „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19“ nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.
Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a spus, pe Facebook, că afirmaţii politice de genul „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19“ nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

Avocatul Cristian Winzer l-a taxat pe Klaus Iohannis după mesajul președintelui transmis cu prilejul Zilei Constituției României

”Mesajul lui Iohannis cu prilejul Zilei Constituției României este de un #cinism și o ticăloșie abominabile! Ne vorbește despre ”respectarea pluralismului” tocmai el, care a incitat românii la #ură și discriminare împotriva PSD și a liderilor/membrilor/reprezentanților/simpatizanților/susținătorilor săi, în scopul unic, direct și imediat al schimbării ordinii constituționale și al stigmatizării publice a unor cetățeni exclusiv pe criteriul/motivul apartenenței la un partid politic, la ideologia, principiile și valorile de stânga, determinând #negarea dreptului acestor persoane de a participa pe deplin la viața politică și socială, încălcând principiul constituțional al egalității între cetățeni (norma de egalitate fiind o valoare fundamentală, menită să asigure pe deplin demnitatea umană), negând (prin apeluri publice constante la o Românie ”FĂRĂ PSD”) însuși #pluralismul politic în societatea românească (care este o condiție și o garanție a democrației constituționale) și #divizând societatea între ”pesediști”/”acești pesediști” și ”nepesediști”!

Invocă ”incapacitatea unor decidenți de a o aplica cu bună credință și de a-și înțelege rolul și responsabilitatea pe care funcția publică le implică” tocmai el, care a generat, cu profundă rea-credință, atât de multe #conflicte juridice de natură constituțională și care a lipsit de conținut și substanță orice normă constituțională, arogându-și drepturi și competențe care NU îi aparțineau, intrând cu boncancii murdari în actul de legiferare și impunând raporturi contra legem – spre exemplu, când a decis să instituie, prin intermediul unui decret, acele măsuri derogatorii de la lege prin care ne-a #restrâns exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale!

Afirmă că ”revizuirea legii fundamentale nu poate fi folosită nici ca subiect de campanie electorală și nici dusă în derizoriu”, în condițiile în care, chiar în #fițuica aceea absolut jenantă denumită pompos ”Program de guvernare”, prima măsură propusă de PeNeLe în capitolul ”Justiție” este ”Inițierea procesului de REVIZUIRE a Constituției pentru implementarea rezultatului Referendumului pentru Justiție din 2019 și a Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României propus de Președintele României, Klaus Iohannis.”

Domn` profesor, înțeleg că NU citiți Constituția, că mai mult ca sigur NU știti nici acum câte articole are legea fundamentală, câte se referă la instituția președințială și ce prevederi cuprinde primul dintre acestea, dar trebuia să faceți un efort să citiți, rar și silabisit, ”Programul de guvernare” propus de ”acești peneliști”.

Fraza de încheiere a mesajului începe absolut delirant: ”În calitate de Președinte al României, voi continua să veghez la respectarea Constituției (…)”.Dacă vegheați la respectarea Constituției (deși sunteți #siluitorul acesteia!), atunci când (spre exemplu!) Ludovic Orban afirma ”Cererea mea, recomandarea mea, rugămintea mea personală (sic!) către toți cetățenii, să NU țină cont de deciziile Curții Constituționale”, de ce nu ați ieșit public pentru a spune că astfel de afirmații ale ”acestui penelist” sunt profund nocive, toxice și contrare Constituției, că slăbesc statul de drept și afectează parcursul european al României? Sau măcar să fi spus că urmăriți cu atenție și îngrijorare!Cel mai decent lucru pe care trebuia să îl faceți astăzi era SĂ TĂCEȚI!”, a scris avocatul Cristian Winzer pe Facebook.

Iată mesajul lui Klaus Iohannis:

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 8 decembrie, un mesaj cu prilejul Zilei Constituției României.

”Se împlinesc astăzi 29 de ani de la momentul în care, aprobând prin referendum noua Constituție, națiunea română și-a afirmat atașamentul față de valorile supreme ale democrației, în numele idealurilor Revoluției din decembrie 1989.

Prin acest vot s-a consfințit nu doar înlocuirea unui regim politic autoritar cu unul pluralist, ci s-a manifestat aspirația către libertate, care i-a călăuzit pe români în perioada întunecată a regimului comunist.

Constituția României este una tânără, astfel încât consolidarea parcursului nostru democratic depinde de înțelegerea profundă a spiritului ei și de asumarea autentică de către toți actorii politici și instituționali a valorilor care îi stau la bază.

Respectarea pluralismului, înfrânarea tendințelor de a folosi legea pentru beneficii particulare și înțelegerea rolului și funcțiilor Constituției României sunt aspecte fundamentale. Cu atât mai mult cu cât, în multe dintre momentele de cumpănă, s-a dovedit că nu Constituția a fost sursa derapajelor politice ori a tendințelor de îndepărtare de la parcursul democratic al României, ci incapacitatea unor decidenți de a o aplica cu bună credință și de a-și înțelege rolul și responsabilitatea pe care o funcție publică le implică.

În ultimii ani s-a discutat despre revizuirea Constituției. Rămân consecvent ideii că un asemenea demers reprezintă un act de mare responsabilitate, care trebuie realizat de așa natură încât intervențiile legislative să corespundă cu adevărat realității sociale, economice și politice din România. Revizuirea Legii fundamentale nu poate fi folosită nici ca subiect de campanie electorală, și nici dusă în derizoriu, fiindcă orice modificare are implicații profunde, pe termen lung. Constituția trece dincolo de orizontul unei generații și, din acest motiv, se impune o analiză temeinică a consecințelor asupra evoluției statului, care să depășească interesele de moment ale actorilor politici. De aceea, o viitoare revizuire a Constituției trebuie să înglobeze, în mod autentic, nu numai aspirațiile generațiilor prezente, ci și pe ale celor următoare.

În calitate de Președinte al României, voi continua să veghez la respectarea Constituției, la buna funcționare a autorităților statului și voi încuraja transpunerea valorilor care stau la baza Legii fundamentale în practici politice și sociale care să facă posibil progresul democratic al țării noastre”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel