Avionul Ameliei Earhart, prima femeie care a zburat deasupra Oceanului Atlantic, ar fi fost găsit după aproape 90 de ani de căutări

foto: Wikimapia
foto: Wikimapia

S-ar fi găsit epava căutată de 87 de ani a aeronavei cu care Amalia Earhart a traversat Oceanul Atlantic.

Potrivit CNN, o echipă de exploratori susține că a găsit epava avionului pilotului emblematic Amelia Earhart, care a dispărut în urmă cu 87 de ani în timp ce încerca să facă înconjurul Pământului pe calea aerului. Amelia Earhart a intrat în istorie ca prima femeie care a zburat deasupra Oceanului Atlantic, iar dispariția ei a captivat atenția publicului și a experților timp de aproape un secol.

În decursul acestor ani, numeroase investigații și expediții au fost desfășurate pentru a aduce la lumină misterul dispariției sale. Cel mai recent grup implicat în această căutare este compus din arheologi marini și experți în roboți submarini, membri ai companiei de explorare oceanică Deep Sea Vision, cu sediul în SUA. Acești specialiști au folosit o tehnologie avansată pentru a explora adâncurile oceanului în căutarea rămășițelor avionului lui Earhart.

Un sonar a detectat rămășițele metalice

Exploratorii sunt convinși că au găsit epava avionului lui Earhart, folosind datele sonar ale unei drone de mare adâncime. Unul dintre membrii echipei, Tony Romeo, fost ofițer de informații al Forțelor Aeriene și director executiv al Deep Sea Vision, intenționează să lanseze o misiune în acest an sau anul viitor pentru a recupera epava. Scopul lor este să elucideze misterul vechi de 87 de ani care a intrigat întreaga lume.

Locul unde aceștia cred că se află nava este undeva pe fundul oceanului, la adâncimi de peste 5.000 de metri și la aproximativ 160 de kilometri de insula Howland, situată la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia. Dacă se va dovedi a fi un succes, această expediție va oferi în sfârșit răspunsuri privind soarta Ameliei Earhart și a navigatorului ei, Fred Noonan. Avionul lor a dispărut deasupra Oceanului Pacific la scurt timp după ce s-au aventurat într-un zbor în jurul lumii care, din păcate, nu s-a concretizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel