Autorul atacului dintr-o moschee din Norvegia invocă un gest de "autoapărare" după un salut nazist

Norvegianul acuzat că a încercat să comită un atac armat într-o moschee din apropiere de Oslo în urmă cu o lună va fi menţinut în detenţie preventivă pentru încă patru săptămâni, a anunţat luni tribunalul competent, care a decis în favoarea procurorului, relatează dpa.

La intrarea în sala de judecată din tribunalul districtual din Oslo, Philip Manshaus, de 22 de ani, a făcut salutul nazist. El a cerut apoi tribunalului să-l elibereze în cadrul unei audieri cu uşile închise.

"El a explicat că în opinia sa era ceva ce trebuia să facă", a declarat presei avocata sa Unni Fries. "El consideră asta un gest de autoapărare", a adăugat ea.

Procurorul Pal-Fredrik Hjort Kraby a declarat că salutul reflectă vederile extremiste ale acuzatului.

Manshaus se află în detenţie preventivă din 12 august. Potrivit procurorului, el a refuzat să participe la orice noi interogatorii din partea poliţiei.

Nimeni nu a fost rănit grav în interiorul moscheii din centrul islamic Al-Noor din Baerum pe 10 august, întrucât Manshaus a fost imobilizat după o luptă cu doi bărbaţi.

El este însă acuzat de crimă după descoperirea cadavrului surorii lui vitrege de 17 ani, care a fost găsit mai târziu în data de 10 august în locuinţa sa din Baerum.

Kraby a spus că Manshaus a fost de acord să treacă printr-o evaluare pshiatrică, ce probabil va fi finalizată în noiembrie.

În timp ce se află în detenţie, acuzatului nu i se va permite să primească vizitatori şi scrisori sau presă, a precizat tribunalul.

Media norvegiene au relatat că Manshaus a postat un mesaj în care făcea apologia atacurilor comise în luna martie la două moschei din Noua Zeelandă, în oraşul Christchurch, cu doar câteva ore înainte de atacul de la moscheea din Baerum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel