Aterizare de urgenţă al unui avion al British Airways cu 165 de pasageri

Giorgiana Croitoru / 05 oct 2019 / 18:00
Avion - aeroport
Avion - aeroport

Un avion A320 al British Airways a aterizat de urgenţă în Elveţia.

O aeronavă A320 aparţinând companiei British Airways care zbura de la Bari (Italia) la Londra a aterizat de urgenţă sâmbătă după-amiază la Basel-Mulhouse în Elveţia din cauza degajării de fum în interior, informează France Presse.

Nu se cunoaşte deocamdată cauza degajării de fum.

Cei 165 de pasageri sunt "teferi", dar patru membri ai echipajului "au fost afectaţi de fum" şi "transportaţi la spital", a declarat pentru AFP Vivienne Gaskell, şefa departamentului de comunicaţii al aeroportului.

Traficul a fost întrerupt timp de douăzeci de minute, a detalia aceasta, adăugând că trei avioane au fost deviate - două spre Zurich, unul spre Stuttgart - şi cinci decolări au fost întârziate cu aproximativ 25 de minute.

După ce a constatat prezenţa fumului în aeronavă, "pilotul a avertizat cel mai apropiat turn de control", în acest caz cel din Basel-Mulhouse, unde avionul a aterizat la ora 13:19'' (11:19 GMT), a adăugat Gaskell.

Pompierii de la aeroport au intervenit imediat.

British Airways va închiria un alt avion la sfârşitul după-amiezii pentru a-i transporta pe cei 165 de pasageri pe aeroportul Heathrow din Londra, a adăugat Vivienne Gaskell.