Arafat vrea ca DSU să dispună măsuri pentru protecţia populaţiei. PSD susţine

Parlamentul României
Parlamentul României

PSD a anunţat, prin vocea senatorului Mihai Fifor, că va susţine propunerea şefului DSU, Raed Arafat, prin care acesta va putea dispune măsuri pentru protejarea populaţiei în contextul epidemiei de coronavirus. 

"Inițiativei PSD de legiferare rapidă a măsurilor necesare pentru combaterea epidemiei, îi răspunde, din pacate, doar secretarul de stat Raed Arafat, singurul reprezentant al autorităților care a dat curs apelului lansat de PSD și a trimis în Parlament solicitări de modificări ale legislației necesare pentru a crește eficiența intervențiilor în fața epidemiei virale actuale.

PSD, consecvent angajamentului de a sprijini orice acțiune utilă asigurării siguranței cetățenilor, va acționa pentru ca aceste ajustări legislative să fie adoptate urgent și solicită tuturor grupurilor parlamentare să se alăture acestui demers.

Este vorba de o chestiune esențială, respectiv de banii necesari, de alocarea fondurilor, în contextul în care guvernul actual este demis și nu are atribuții depline, nu poate adopta nici ordonanțe simple și nici de urgență.", a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook. 

Ce propune şeful DSU

"Arafat propune trei modificări la OUG 11/2020, privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei:

1) Abilitarea „Grupului de Suport Tehnico-Științific" (practic componenta tehnică a celulei de criză pe coronavirus) să propună suplimentarea bugetului IGSU.

2) Posibilitatea ca suplimentarea bugetului IGSU să se facă din Fondul de rezervă al Guvernului.

3) Abilitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (Raed Arafat) să dispună, prin ordine cu caracter operativ, orice măsuri necesare protejarea sănătății populației.", a mai scris senatorul PSD. 

Fifor acuză: Ţara nu este guvernată

"Practic, din solicitările lui Arafat, reiese că Guvernul nu are capacitatea de a răspunde în mod corespunzător la epidemia de coronavirus. După cum se vede, Guvernul nu putea transfera bani din Fondul de urgență către IGSU pentru combaterea eficientă a epidemiei.

Prin urmare, afirmația lui Iohannis că țara este guvernată este cu totul falsă. Guvernul nu poate emite ordonanțe de urgență prin care să poată lua măsurile necesare, fiind nevoie, mai mult decât oricând, de Parlament, adică exact de instituția pe care Iohannis vrea să o dizolve pentru a-și satisface ambiția anticipatelor.

In acest context, PSD înțelege nevoia stringentă ca autoritățile să poată reacționa în fața epidemiei și va susține în procedură de urgență propunerile legislative ale lui Raed Arafat.", a conchis Mihai Fifor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel