Arafat, către românii cu certificate de vaccinare FALSE: Spuneţi medicului că nu v-aţi vaccinat: Medicul e obligat să păstreze secretul

Guvernul României
Guvernul României

Secretarul de stat Raed Arafat a venit cu un îndemn pentru românii care au certificate de vaccinare false. 

„Am aflat de astfel de cazuri. E adevărat că nu de multe pentru că lumea nu spune că, de fapt, s-a vaccinat, cum zicem noi, «la chiuvetă». Însă știm cazul de la Sibiu, au mai fost și alte cazuri mediatizate. (...) Noi nu putem să garantăm 100% și nimeni nu poate garanta, existând această metodă, că persoanele vaccinate care decedează sunt toate vaccinate real. Poate o parte sunt vaccinate real și o parte nu. Dar acest lucru nu avem cum să-l controlăm decât dacă persoana spune că nu a fost vaccinată real. Ar fi în folosul ei, măcar în perioada tratamentului, pentru că medicul altfel ia în considerare riscurile petru persoana respectivă”, spune Raed Arafat.

"Medicul, obligat să păstreze secretul"

 

„Dacă persoana spune că este vaccinată și știe că nu este vaccinată riscă să primească o decizie greșită și să nu intre pe anumite scheme de tratament. Deci, cel puțin dacă o persoană este pozitivă, ajunge la medic și va trebui să spună medicului care este statusul ei real”, adaugă Arafat.

Ulterior, șeful DSU a revenit cu precizări despre implicațiile juridice.

„Medicul, clar, are obligația să păstreze secretul pacientului și să nu-l reclame mai departe și să folosească această informație pentru stabilirea tratamentului pacientului. Adică pacientul nu ar trebui să aibă teamă că dacă spune la medic se va trezi cu dosar penal”, a completat Raed Arafat, conform Digi24.

CERT-RO, avertisment pentru cei care caută certificate false 

 

 ”Pe Telegram circulă, în anumite grupuri, o 'ofertă' pentru falsificarea adeverinței de vaccinare, care ar certifica faptul că deținătorul a trecut prin acest proces.

Vorbim despre falsificarea unui document, acțiune ce atrage automat consecințe penale. Cei care falsifică aceste adeverințe riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare, iar beneficiarii se pot alege cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală, pentru uz de fals.

Mulțumim urmăritorilor care ne notifică despre existența unor astfel de tentative! Pentru cei care raportează atacuri sau încercări de atac prin mesaj către conturile de social media ale CERT-RO, avem rugămintea să ne transmiteți deopotrivă datele despre incident la adresa de e-mail [email protected], pentru a accelera investigația. Totodată, dacă aveți nevoie de a consulta un specialist, sunați la numărul de urgență 1911! ”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel