ANM, Meteo: Ploi torențiale și grindină. 36 de județe atenționate

Mircea F. Cristian / 25 iul 2018 / 07:48

ANM a emis o alertă de Cod portocaliu de ploi torenţiale şi grindină în două judeţe, iar alte 36 de judeţe se află sub Cod Galben de vreme rea.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo, judeţele Constanţa şi Tulcea intrând sub cod portocaliu de ploi abundente, până miercuri seara, la ora 21.00. Totodată, alte 36 de judeţe se află sub cod galben de vijelii şi ploi puternice.

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent şi se vor acumula local cantităţi de apă de 40 - 50 l/mp şi izolat 70 -80 l/mp.

În regiunile estice, sud-estice şi în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului caree vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

* Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

* Până miercuri la ora 21.00 este în vigoare o alertă de cod portocaliu de ploi abundente pentru judeţele Constanţa şi Tulcea.

Vezi și: ANM, prognoza meteo. Când încetează ploile - video