Andronescu, despre modificarea Legii educației: Când am semnat raportul, nu exista semnătura secretarului

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu, șeful Comisiei pentru învățământ din Senat, afirmă că a semnat în calitate de președinte raportul privind modificarea Legii Educației în sensul amânării concursului pentru directorii de școli, însă la acel moment nu exista și semnătura secretarului Dumitru Oprea (PNL).

"Eu pot să spun ceea ce știu: s-a terminat ședința comisiei, s-a întocmit raportul, am semnat pentru calitatea mea de președinte de comisie și rămăsese să se ia semnătura pentru poziția de secretar. (...) Când am semnat, nu exista semnătura secretarului. Raportul putea să ajungă în plen și fără semnătura secretarului și plenul este suveran, putea să îl întoarcă înapoi la comisie, să ceară o revizuire. (...) Domnul profesor Oprea nu a fost la acea ședință, vă confirm acest lucru. Nu a venit", a precizat Ecaterina Andronescu, citează Agerpres.

Ecaterina Andronescu nu se teme de o plângere penală privind acest subiect

Întrebată dacă se teme de plângerea penală pe care PNL dorește să o facă împotriva sa, senatorul PSD a replicat: "Trăim în vremurile acestea în care oricine poate să spună orice, dar absolut orice și să arunce zoaie peste oricine. (...) De ce să mă îngrijoreze (plângerea penală împotriva sa — n.r.). Eu știu ce am făcut, nu am niciun motiv să fiu îngrijorată".

Ce i-a spus Ecaterina Andronescu lui Dumitru Oprea

Referitor la posibilitatea de a face o anchetă la nivelul comisiei pentru a se afla cui de fapt aparține semnătura atribuită secretarului, Andronescu a susținut că toți membrii comisiei au obligația de a fi prezenți la ședințe, amintind că nu și-a delegat niciodată atribuțiile de președinte, asumându-și această poziție.

"Nu am cerut (staff-ului comisiei sau celorlalți membri — n.r.) să semneze (în locul secretarului — n.r.). Niciodată nu am făcut acest lucru și i-am spus azi dlui Oprea că niciodată, în patru ani de zile, nu am cerut nimănui dintre membrii PSD din comisie să semneze în dreptul secretarului comisiei, pentru că am înțeles că, în felul acesta, președintele fiind dintr-un grup politic trebuie să asigurăm echilibrul acceptării amendamentelor comisiei. Timp de patru ani, toate amendamentele au fost amendamentele comisiei, deși foarte multe dintre ele au fost amendamente pe care eu le-am propus comisiei, adică am lucrat fără partipriuri politice. Cine poate să facă vreo acuzație de interes politic n-are niciun fel de suport sau argument și spun asta răspicat și în deplină cunoștință de cauză", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Citește și: Clotilde Armand, atac la Ecaterina Andronescu: Mai bine ar răspunde în faţa procurorilor şi judecătorilor

Săptămâna trecută, Comisia pentru învățământ din Senat a adus un amendament Legii Educației, prin care concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile școlare se organizează numai după finalizarea semestrului II, la începutul noului an școlar. Amendamentul a fost adus unei propuneri legislative care nu are legătură cu managementul școlilor, inițiatorul — deputatul PSD Andrei-Valentin Sava — vizând reorientarea profesională.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel