Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, urmărit penal de DNA

DNA a efectuat percheziții la biroul fiului lui Viorel Hrebenciuc din Capitală, dar și la sediile unor avocați din Brașov care sunt suspecți în dosarul restituirilor de terenuri.

Din câte se pare, suspecți  vor fi aduși tot la sediul DNA Brașov, acolo unde s-au făcut și celelalte audieri în ultimele zile. 

Numele lui Andrei Hrebenciu a apărut imediat după ce numele lui Vioreal Hrebenciuc a fost vehiculat în mafia retrocedărilor de terenuri. Potrivit România Tv, mita care trebuia să-i parvină liderului PSD urma să ajungă prin intermediul fiului său, respectiv Andrei Hrebenciuc. Circa 12 mii de hectare ar fi urmat să ajungă în posesia familiei, cu sprijinul lui Andrei Hrebenciuc, precizează DNA.

Citește și: Viorel Hrebenciuc: "Nu regret nimic din ce am vorbit"

"Miza economică deosebită asociată transferului suprafeţei respective din patrimoniul statului în proprietate privată, este reprezentată de contravaloarea terenurilor vizate, cifrată la circa 450 milioane euro (potrivit estimărilor efectuate de reprezentanţii instituţiilor silvice, care au luat în considerare vârsta şi calitatea superioară a materialului lemnos aferent). Potrivit datelor existente, pentru sprijinul oferit în exercitarea influenţei pe lângă decizionalii administraţiilor locale şi ai ROMSILVA, deputatul HREBENCIUC VIOREL ar urma să fie recompensat cu o 7suprafaţă de teren de circa 12.000 ha, pe care o va primi prin interpuşi, acesta fiind şi motivul pentru care l-a cooptat în demersurile ce le realizează şi pe fiul său Andrei Hrebenciuc", susţine DNA.

 Andrei Hrebenciuc a fost iubitul Elenei Băsescu timp de un an, iar în prezent acesta este căsătorit cu Irina Noapteş, fiica lui Alexandru Noapteş, fostul şef al CFR Călători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel