Andi Cristea, europarlamentar PSD, reacție acidă după vizita lui Frans Timmermans

ANDI CRISTEA
ANDI CRISTEA

Vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, eurodeputatul Andi Cristea, a făcut un comentariu după vizita prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la București.   

"Domnul Timmermans a fost foarte pedagogic și artistic în conferința de presă. Și m-ar fi convins dacă:

1. UE nu s-ar fi transformat în secolul 21 într-o Europă a statelor naționale și ar fi rămas o Europă a principiilor și valorilor. Și nu din vina românilor sau a esticilor.

2. Înainte să fie prim-vicepreședintele Comisiei Europene, ar fi susținut aderarea României la Schengen din postura sa de ministru olandez de externe. Acum recunoaște ce nu vroia să admită atunci - că granițele României sunt sigure.

3. Sau altfel spus, pe înțelesul tuturor, dacă lucrurile ar fi cum spune el, pasta de dinți din Mega Image-ul din București ar avea aceelași dozaj de ingrediente active precum cea vândută în Delhaize-ul belgian, ceea ce iar nu e cazul. Să nu amintim despre industria medicamentelor. Și e o realitate consemnată, nu scenariu conspiraționist", a spus Andi Cristea.

Activarea articolului 7 în cazul Poloniei

"Cine crede că prin activarea articolului 7 în cazul Poloniei se va obține altceva decât o și mai mare frustrare în rândul polonezilor și chiar a esticilor în general, respectiv o polarizare și mai puternică și o susținere și mai mare pentru partidul de guvernământ PiS, dă dovadă de ignoranță și naivitate.

Domnul Timmermans ne îndeamnă să luptăm pentru Europa. Corect. Doar că existența dublelor standarde și acceptarea acestei realități nu va duce la nimic pozitiv în acest sens, doar la creșterea sentimentului de frustrare. Iar frustrarea știm unde duce.

[citeste si]

În rest, ca de obicei, punem botul la explicația: păi noi vrem să vă ajutăm, dar nu putem din cauza voastră - că nu îndepliniți criteriile și nu sunteți suficient de buni, și aveți și corupție și corupți, iar politicienii români sunt niște nenorociți. Cunoaștem narativul...", a mai spus europarlamentarul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel