Maria Grapini: E o nouă jignire la adresa României!

Maria Grapini a emis, joi, 8 martie, o declarație dură la adresa inițiativei colegului de PE, Iuliu Winkler. 

Acesta organizează, la Strasbourg, pe data de 12 martie, un eveniment de sărbătorire a unui edict ce nu reprezintă, sub nicio formă, România, trecutul ei unitar sau perspectivele ei moderne și europene - așa consideră umanista.

"În urmă cu 450 de ani, în ianuarie 1568, Parlamentul Transilvaniei din orașul Torda din Transilvania – atunci, în Ungaria! - a acceptat un edict unic care precede acorduri similare din alte țări europene, ce garantează comunităților locale dreptul de a-și exercita liber credința. Adoptarea edictului, la care Biserica Unitariană ungară se raportează, ar putea fi foarte bine considerată unul dintre cele mai mari daruri ale Transilvaniei față de toleranța religioasă din Europa, așa scrie Iuliu Winkler în invitație. Europarlamentarul UDMR a decis să-i cheme alături pe…Laszlo Tokes, respectiv Csaba Sogor, reprezentanți ai etniei maghiare, recunoscuți pentru ideile pro autonomie, raportate la România, pentru declarațiile jignitoare și pozițiile pe măsură, exprimate cu orice ocazie", se precizează într-un comunicat.

"Este IMPARDONABIL!"

"În anul Centenarului României, în inima Europei, să invoci, DIN NOU, trecutul care îți convine este IMPARDONABIL! Ne străduim, zi de zi, aici, în Parlamentul European, să promovăm o sută de ani de Românie frumoasă, să ne prezentăm țara – și așa atacată din toate părțile – într-o lumină pozitivă, în ceea ce mă privește organizez, cu insistență, acțiuni cu și pentru români și România, pentru a ști Europa cine suntem și ce stat unitar și solid avem, cu tradiții, cultură, istorie și valori! Vine domnul Winkler cu tema...edictului din 1568?! Îi cheamă în ajutor pe Tokes și Sogor, este incredibil!

Consider că este o nouă jignire la adresa României, consider că este o nouă declarație la...neliniște, aruncată cu bună știință de către cei care nu simt românește, deși trăiesc în România! Suntem în faza de pregătire pentru preluarea președinției Consiliului UE, peste aproximativ nouă luni de zile vom fi în prim-planul Europei, sărbătorim Centenarul! Ce conjunctură, dar și ce lipsă de unitate a celor 32 de eurodeputați! Aceasta din urmă alimentează neîncrederea în România și ne face un rău major!", a declarat, de la Bruxelles, Maria Grapini, care tocmai ce a încheiat, ieri, o acțiune sub simbolul Centenarului și continuă, azi, cu una nouă, dedicată femeilor din România și UE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel