Iordache, despre discuţiile cu Timmermans: N-am sesizat

Ema Apostu / 02 Martie 2018 / 10:59 Salveaza PDF Comentarii
Florin Iordache
Florin Iordache

Diferenţa de opinie dintre Bucureşti şi Bruxelles a fost rezolvată prin vizita prim-vicepreşedintelui CE, Frans Timmermans, în România, a spus Florin Iordache la RFI.

Deputatul PSD consideră că vizita lui Frans Timmermans în România a fost una reuşită.

„Eu vorbesc din perspectiva parlamentară că a fost o vizită reuşită, cel puţin întâlnirea de la Parlament, ştiu că dumnealui a avut foarte multe întâlniri, dar şi în perspectiva declaraţiei pe care a avut-o cu noi la Parlament, dar şi în perspectiva declaraţiei de presă de la finalul zilei. Cel puţin cu noi, discuţiile au fost punctuale pe MCV, cât şi pe legile justiţiei. România a făcut nişte paşi importanţi, paşi care trebuie continuaţi, astfel încât la finalul acestui an toate acele imperfecţiuni care mai există şi acele corelări care mai trebuie făcute sau acele chestiuni care sunt prezentate în ultimul raport MCV să fie finalizate”, a spus Iordache.

Diferențe de opinie

El susţine că diferenţele de opinie dintre Bucureşti şi Bruxelles au fost rezolvate.

„Diferenţa de opinie de până acum cred eu că a fost rezolvată şi în discuţia cu noi, cât şi în discuţiile cu preşedinţii celor două Camere, a fost domnule, dacă sunt probleme şi apar diferenţe între punctul nostru de vedere şi punctul dvs. de vedere, fără îndoială, haideţi să le rezolvăm printr-un dialog concret şi rapid, adică acea diferenţă de opinie care a apărut în luna decembrie, prin informarea din partea Comisiei şi realitatea şi ceea ce a spus CCR mai departe cred că acela a fost punctul să zicem sensibil”, a mai precizat acesta.

Critici

Referitor la nuanțelele critice la adresa coaliției PSD-ALDE, din discursul oficialului european, Iordache spune că nu le-a sesizat.

„Nu cred că a fost şi nu am remarcat pe un subiect anume, pentru că n-au fost subiecte anume asupra cărora puteau fi formulate critici”, a declarat deputatul.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27