Anca Boagiu, realeasă preşedinte PNL Sector 2 după o şedinţă tensionată

Anca Boagiu a fost realeasă, miercuri, preşedinte al PNL Sector 2, cu 379 voturi ''pentru'' şi 16 ''împotrivă'', după o şedinţă tensionată.

Contracandidatul său, Romeo Pop, a avut obţinut 20 de voturi pentru şi 375 împotrivă. Şedinţa a început cu o întârziere de o oră şi a fost marcată de dispute între susţinătorii Ancăi Boagiu şi ai lui Romeo Pop. Secretarul executiv al PNL Sector 2, Costică Canacheu, a anunţat la începutul şedinţei că sunt prezenţi 482 de membri ai organizaţiei şi există cvorum. Romeo Pop a solicitat să aibă reprezentanţi în comisia de numărare a voturilor şi, ulterior, a contestat cvorumul.

'Omeneşte, mi se pare moral să am şi eu unul în comisia aceasta de numărare, vă rog să mă susţineţi', a spus Pop, care s-a prezentat ca fiind de profesie actor la Teatrul Bulandra şi membru fondator al PD din 1992. Anca Boagiu a replicat că este în această organizaţie de aproape 20 de ani şi nu s-a gândit niciodată să pună sub semnul întrebării Comisia de numărare a votului.

'M-aţi luat puţin pe nepregătite pentru că nu mă aşteptam ca între colegi, între doi foşti combatanţi să apară neîncrederea, a spus Boagiu, adăugând că PNL este în competiţie cu PSD, nu în interiorul partidului. Propunerea lui Romeo Pop de a avea reprezentanţi în comisia de numărare a fost respinsă prin vot - 230 împotrivă, 57 pentru şi 4 abţineri.

Probleme la cvorum: 309 vs 480

El a contestat cvorumul, susţinând că în sală sunt 309 oameni, în timp ce prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti, Adriana Săftoiu, care a condus şedinţa, a precizat că listele de prezenţă au fost verificate de trei persoane şi ele arată că sunt peste 480 de semnături pe prezenţă.

În context, Săftoiu a spus că şedinţa ajunge să fie un spectacol dizgraţios, iar cei care au contestat comisia de numărare trebuiau să facă aceste demersuri la secretariatul tehnic.

'Spectacolul pe care îl oferim este despre noi, despre PNL. Dacă cumva vă imaginaţi că acest spectacol se întoarce doar împotriva unui singur om, vă înşelaţi. În egală măsură ne plângem şi punem vina pe alţii că vorbim că această fuziune nu a avut loc. Spunem: Vai ce rea e lumea, ce rea e presa, ce răi sunt adversarii când spun că nu a avut loc această fuziune. Păi, aşa cum ne comportăm şi ce am văzut eu aici nu se numeşte fuziune. Aţi folosit toate breşele posibile şi unii şi alţii ca să ajungem la acest spectacol dizgraţios. (...) Ceea ce facem noi aici este ruşinos', a afirmat ea.

În discursul susţinut, Anca Boagiu a prezentat rezultatele bune obţinute de organizaţia PNL sector 2 sub conducerea sa la alegerile locale, precum şi realizările din perioada când a fost ministru al Transporturilor. 'Din nefericire nu aş putea spune că după fuziune la Sectorul 2 unul şi cu unul au făcut doi. (...) Suntem primii contributori la scorul consolidat pentru municipiului Bucureşti. Şi asta datorită dumneavoastră, chiar dacă unii aţi lucrat într-o echipă şi alţii în alta. Eu am fost motorul, cel care a spus că partidul trebuie să crească, fuziunile trebuie să aducă mai mulţi oameni printre noi. Când faci o fuziune trebuie să fii îngăduitor şi dumneavoastră aţi fost îngăduitori, a spus Boagiu.

PNL și Meșterul Manole

Ea a arătat că potenţialul organizaţiei este foarte mare, dar a atenţionat că PNL ar putea ajunge ca în legenda Meşterului Manole - ziua construieşte, iar noaptea demolează.

'Aducem critici tuturor. Oare nu vrem să fim calmi şi să aducem soluţii?', le-a spus Boagiu liberalilor. În acelaşi timp, fostul ministru a admis că sunt şi lucruri neplăcute în organizaţie. 'Sunt şi lucruri care nu ne-au plăcut. Am primit foarte mulţi din afara organizaţiei noastre care să candideze şi să ocupe poziţii de conducere, oameni care apoi nu v-au mai cunoscut şi pentru asta trebuie să vă cer scuze, că mulţi v-au desconsiderat', a adăugat Boagiu.

Romeo Pop a criticat organizarea şedinţei, susţinând că a fost umilit deoarece a fost împiedicat să candideze.

'Sunt actor al Teatrului Bulandra şi membru al Partidului Democrat din 1992, membru fondator. Nu vi se pare ciudat că eu, cel mai vechi pedelist, sunt astăzi sprijinit de membri ai Forţei Civice şi ai PNL?', a întrebat retoric Pop.

Totodată, el s-a plâns că membrii simpli ai PNL Sector 2 nu au acces la sediul din Calea Moşilor.

'Să deschidem birourile partidului nostru, fiecare membru să aibă acces la aleşi', a adăugat Pop, solicitând susţinătorilor săi să se retragă din sală înainte de vot. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel