American, reținut în Iran. Scandal diplomatic

Un fost militar american se află în detenţie în Iran, unde a mers în vizită la prietena sa, a relatat marţi New York Times, fapt ce riscă să accentueze tensiunile între Washington şi Teheran, potrivit AFP. 

Michael R. White (46 de ani), originar din California, nu s-a mai îmbarcat la zborul de întoarcere via Dubai în luna iulie, a mărturisit mama sa cotidianului newyorkez. 

Departamentul de Stat al SUA a anunţat că are 'cunoştinţă de aceste informaţii' de presă cu privire la detenţia cetăţeanului american, dar a refuzat să ofere mai multe detalii, invocând protejarea vieţii private. 

'Nu avem o prioritate mai mare decât siguranţa şi securitatea cetăţenilor americani în străinătate', a comentat un purtător de cuvânt al diplomaţiei SUA. 

Joanne White, mama lui Michael R. White, a declarat pentru New York Times că fiul său s-a deplasat în Iran 'de cinci sau şase ori' pentru a se întâlni cu o iraniancă pe care o prezenta drept prietena sa. 

Acuzații neclare



Ea a explicat că a aflat de la Departamentul de Stat că fiul ei a fost reţinut în Iran pe baza unor acuzaţii încă neclare. 

Joanne White a afirmat că a cerut ambasadei Elveţiei, care reprezintă interesele americane în Iran în absenţa relaţiilor diplomatice între cele două ţări, să efectueze o vizită consulară fiului său. 

Cel puţin alţi trei cetăţeni americani, între care doi de origine iraniană, sunt deţinuţi de către Republica Islamică. 

Relaţiile între cele două ţări s-au deteriorat grav anul trecut când preşedintele Donald Trump a anunţat retragerea SUA din acordul nuclear încheiat între Iran şi marile puteri în 2015 şi reinstituirea sancţiunilor împotriva Teheranului.

Citește și: Kovesi, contestație la CEDO după revocare. Ciutacu a explodat

Citește și: Halep, la Australian Open. Tragerea la sorți, programul și cine transmite meciurile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel