Amazon sfidează pandemia de coronavirus. 100.000 de posturi, disponibile

Gigantul Amazon sfidează criza provocată de pandemia de coronavirus şi angajează 100.000 de oameni. 

Amazon va angaja 100.000 de persoane în Statele Unite ale Americii pentru a răspunde puternicei creşteri a cumpărăturilor online, generată de pandemia de COVID-19, şi, în plus, va majora salariile personalului din depozite şi distribuţie, relatează agenţia EFE.

Amazon a anunţat luni că noii angajaţi vor lucra în depozite, centrele de distribuţie şi pentru furnizarea la domiciliu a cumpărăturilor. Totodată, gigantul din comerţul electronic va majora salariile angajaţilor din depozite şi distribuţie cu 2 dolari/oră în SUA, 2 euro/oră în Europa şi 2 lire/oră în Marea Britanie.

În SUA, Amazon plăteşte minimum 15 dolari pe oră acestor salariaţi. Compania estimează ca majorarea salariilor să o coste 350 milioane de dolari în SUA, Canada şi Europa, până în aprilie.

Cerere mare în ultimele zile

Amazon a recunoscut că înregistrează întârzieri în trimiterea produselor din cauza cererii mari din ultimele zile, provocate de aglomeraţiile din magazinele fizice, de recomandările autorităţilor de limitare a ieşirilor pe străzi şi de preţul ridicat al produselor.

Amazon a suferit, de asemenea, probleme de aprovizionare în cazul unor produse cu cerere mare.

Compania precizează că, nu numai că va angaja 100.000 de persoane datorită creşterii comenzilor, dar şi pentru a ajuta persoanele din alte sectoare, care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei provocate de COVD-19.

"De asemenea, ştim că multe persoane au fost afectate din punct de vedere economic pe măsură ce salariaţi din domenii precum horeca şi turism şi-au pierdut locul de muncă din cauza crizei", a explicat Dave Clark, vicepreşedinte de Operaţiuni Globale la Amazon, într-un comunicat, citat de Agerpres. 

"Vrem ca aceste persoane să ştie că le urăm bun venit în echipele noastre până când lucrurile vor reveni la normal şi angajatorii lor vor putea să îi primească înapoi", a adăugat Clark.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel