EXCLUSIV  Alianțe strategice pe scena politică. Culisele luptei din PRU: ”E momentul să scapi de unii oportuniști”

PRU este măcinat din interior. Deși caută alianțe externe, în media ajung comunicate de presă din două părți. Una împotriva lui Bogdan Diaconu, una pentru. O parte votează pentru demiterea președintelui PRU, cealaltă parte votează pentru excluderea primei părți. În acest context, cum mai rezistă PRU sau dacă mai rezistă pe scena politică este confuz. În același timp, aflăm că PRU discute cu alte partide naționaliste pentru a crea un pol pe scena politică. Primul pas a fost deja făcut, dar testul de maturitate al partidului constă în existența lui pe scena politică, în contextul sabotării interne. 

”Președintele PRU este Bogdan Diaconu. O parte din BPN a decis în 4 februarie să-l demită. Conform statutului, ea poate fi atacată la comisie în 10 zile de la comunicare, dar, în același timp, trebuie să lămurească dacă statutar puteau lua o astfel de decizie. Eu am fost și la acea ședință, le-am spus că nu văd calea prin care pot lua o astfel de decizie. În același timp, a fost o ședință derulată de cealaltă parte a BPN, în care am înțeles că s-a votat excluderea unei părți dintre cei care au votat pentru demiterea lui Bogdan Diaconu și au transmis în spațiul public mesaje. Și ei la rândul lor se pot adresa organelor interne ale partidului, orice sancționare se contestă, în 10 zile de la comunicare, la Comisia Națională pentru Etică și Arbitraj. Asta e prevederea din statut”, a spus Dumitru Bădrăgan pentru DCNews

Greșeli strategice

Vicepreședintele PRU spune că ”poate au fost făcute greșeli în ceea ce privește primirea unor membri, poate au fost greșeli în ceea ce privește promovarea unor mesaje raportat la doctrină, e momentul să scapi de unii oportuniști care au fost primiți la acel moment în partid. Ori găsim o cale în care părțile să meargă împreună, ori totul se va tranșa la Comisia Națională de Etică și Arbitraj, după care în instanțe”. 

(w670)

Alianțe pe scena politică

”A avut loc o discuție cu Forța Națională, a existat o invitație din partea lui Laurențiu Rebega pentru crearea unui pol naționalist. Partidele naționaliste nu am reușit să depășească pragul la alegeri, dar dacă eram cumulate într-o structură, puteam să reușim și aveam și politici naționaliste în Parlament. Una era să ai o voce comună și alta e să disipezi voturile în mai multe coșuri și să observi că nu ai atins pragul. Colegii iau în calcul discuții cu PRM și Alianța Noastră România.” a mai spus politicianul. 

Test de maturitatea pentru PRU

Dumitru Bădrăgan a subliniat: ”Deocamdată să vedem cum rezistăm noi în interior, cum găsim maturitatea de a rezista. Avem congres pe 25 martie, acolo se vor tranșa multe”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel