Alertă internațională pentru fetița răpită de romi în Grecia

Cazul fetiței în vârstă de circa șase ani care a fost găsită la o familie de romi în Grecia a declanșat o adevărată alertă la nivel mondial. Interpol-ul a început căutarea părinților naturali în 190 de țări, printre care și România. 

Alertă mondială pentru găsirea familiei fetiței blonde răpite de o familie de romi din Grecia. Interpol a transmis ADN-ul fetiței câtre 190 de state, inclusiv România, iar în Grecia sunt verificate toate certificatele de naștere emise în ultimii 6 ani.

 Răpirea ar fi avut loc în 2009, iar acum autoritățile încearcă să afle de unde provine acest copil și cum a ajuns la familia de etnie romă din Grecia.

 Interpol va căuta în 190 de state, fiind verificați întâi copiii dispăruți, urmând ca mai apoi să se facă testele ADN ale părinților acestora.

Romii din Grecia la care a fost găsită Maria au fost arestați

Doi romi, o femeie de 40 de ani și un bărbat de 39, au fost arestați de autoritațile din Grecia după ce s-a constatat că ADN-ul fetiței nu corespunde cu niciunul dintre cei doi presupuși părinți.

Un tribunal din Grecia a decis să îi aresteze pe cei doi, aceștia fiind acuzați de răpire. Știrea a provocat vâlvă, mii de părinți sperând că fetița blondă cu ochii verzi ar fi copilor lor pierdut sau răpit cu ani în urmă.

Autoritățile grecești sunt convinse că fetița a fost răpită la naștere.  De cealaltă parte, cei doi romi susțin că mama ei a dat-o de  bună voie pentru că nu avea bani să o crească. Polițiștii suspectează că cei doi romi au răpit fetița pentru a o trimite la cerșit sau a o implica într-o rețea de prostituție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel