Consilier municipal Roma: Romii, foarte buni pentru colectarea gunoiului

Roxana Neagu / 03 feb 2015 / 16:44 Salveaza PDF Comentarii

Francesca Danese, comisarul pentru Politici sociale al Primăriei Romei, a propus angajarea romilor în activităţi de colectare diferenţiată a gunoiului, pentru că "sunt foarte buni" la colectarea materialelor. A explicat că e opinie personală, nu poziție oficială. 

"Există o problemă de reconciliere în oraşul Roma. Oamenii îi acuză pe romi că merg la furat. În acest context, trebuie să facem altceva, să reconfigurăm politicile de găzduire în centrele sociale, să vorbim cu oamenii, să vedem care sunt nevoile lor", a declarat Francesca Danese după o vizită la un centru pentru cazarea romilor.

"Sunt necesare acţiuni compatibile cu activităţile şi competenţele romilor. Ei sunt foare buni la recuperarea gunoiului şi a deşeurilor. (...) Trebuie să li se ofere posibilitatea de a face muncă în folosul comunităţii, a oraşului Roma, adunând gunoiul şi selecţionându-l", a precizat Danese.

Pe fondul acuzaţiilor de rasism, Francesca Danese a revenit asupra declaraţiilor, explicând că sunt "doar o opinie personală", nu o poziţie oficială.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27