Alegeri parțiale. Primar PSD, închisoare cu executare pentru ucidere din culpă

Curtea de Apel Ploiești a decis miercuri condamnarea primarului comunei buzoiene Cernătești, Valerică Șercăianu, la o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani cu executare.

În 2013, de Sf. Constantin și Elena, primarul a accidentat mortal o minoră în vârstă de 15 ani și pe o alta a rănit-o grav. Aflat la volanul mașinii personale, un autoturism de teren, Valerică Șercăianu avea o alcoolemie în sânge de 0,8 la mie și permisul expirat de mai mult timp.

A fost condamnat de instanța de fond la 2 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, iar celălalt șofer implicat în accident a primit doi ani de închisoare cu executare. Apelul lui Șercăianu, judecat la Curtea de Apel Ploiești, s-a încheiat cu o soluție care mărește pedeapsa: 'Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Șercăianu Valerică pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 192 alin.1 și 2 C.p. cu aplicarea art. 4 și 5 C.p. de la 2 ani și 6 luni închisoare la 3 (trei) ani închisoare', se arată în decizia magistraților ploieșteni.

Sentință definitivă. Alegeri parțiale

Prefectul județului Buzău, Maria Buleandră, a declarat că sentința este definitivă, motiv pentru care în comuna Cernătești se vor organiza alegeri parțiale, scrie Agerpres.  Valerică Şercăianu, membru PSD, a fost ales primar al comunei Cernăteşti în urma alegerilor locale din, când a candiat sub sigla USL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel