ALEGERI LOCALE 2016. USB şi-a lansat candidaţii pentru primăriile de sector

Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) şi-a lansat joi candidaţii pentru funcţia de primar de sector - Clotilde Armand (sectorul 1), Antoaneta Bugner (sectorul 2), Roxana Wring (sectorul 3), Dumitru Dobrev (sectorul 4), Florin Grigorescu (sectorul 5) şi Mihai Daneş (sectorul 6).

'Vă aducem în faţă nişte oameni care sunt competenţi în meseria lor. Oricare dintre ei ar putea să profeseze în lumea asta, e o alegere că au ales să trăiască în România şi un pas înainte pe care ei îl fac, o asumare de a veni în numele unei mari categorii de oameni, să rezolve problemele societăţii', a afirmat candidatul USB pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.

El a adăugat că îşi propune rezolvarea a trei probleme importante pentru Bucureşti - transportul, încălzirea termică şi activitatea culturală.

'Vrem să aducem administraţia publică acolo unde ea trebuie să fie. Aducem experienţa managerială a tuturor oamenilor pe care îi vedeţi în spate, să facă din administraţia publică un mecanism de gestiune a banilor cetăţenilor şi un mecanism de rezolvare profesionistă a problemelor pe care cetăţenii le au. Apoi venim cu soluţii concrete la marile probleme pe care le are oraşul, în care spunem cât costă şi în cât timp pot să fie făcute: la problema traficului şi în general a transportului, la marea problemă a încălzirii termice, la ce înseamnă ansamblul de spaţii verzi, la tot ce înseamnă activitatea culturală, de recreere a cetăţenilor. Venim cu o soluţie concretă la problema educaţiei', a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat cum va reuşi, dacă va ajunge primar general, să-şi transpună în practică programul de dezvoltare fără susţinere politică din partea Consiliului General, acesta a răspuns că edilul şef al Capitalei poate să vină în faţa consilierilor cu proiecte, iar dacă acestea nu vor fi votate atunci banii vor rămâne 'la buget'.

'Primarul general, dacă este un primar care doreşte şi are viziune pentru oraş, - ceea ce nu s-a întâmplat până acum -, poate să vină în faţa Consiliului General cu un număr de proiecte: 'Le votaţi sau banii rămân la buget'. Consilierii nu pot să vină cu proiecte paralele. Se crede că raportul de putere este Consiliul General 90% - primarul general 10%. În opinia mea, raportul de putere este primarul general 80% - Consiliul General 20%', a punctat Nicuşor Dan.

Cât priveşte sursele de finanţare pentru campania sa electorală, Nicuşor Dan a spus că banii provin din 'donaţii mari şi mici' şi că se aşteaptă să primească aproximativ 100.000 de euro, menţionând că s-a întâlnit şi cu oameni de afaceri, iar câţiva dintre aceştia i-au dat bani.

'Conform Codului Civil, am mers la notariat şi am semnat un contract autentic în faţa notarului. Unul din lucrurile scrise în toate aceste contracte este că donatorul nu are niciun fel de pretenţie de ordin politic pentru activitatea noastră', a adăugat reprezentantul USB. Întrebat cum comentează candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, din partea PNL, Nicuşor Dan a răspuns: 'Domnul Munteanu nu mi se pare un personaj consistent'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel