Alegeri locale 2016. Nicuşor Dan, lovitură pentru campania lui Răzvan Sava

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), Nicuşor Dan, a acuzat Primăria Generală că a copiat bugetul din 2015, în 2016, și nu se poate înţelege din document 'unde se duc exact cheltuielile'. Răzvan Sava, primarul general interimar, își face campanie stradală tocmai pe tema ”transparenței” bugetului primăriei.

'Toate bugetele sunt identice de la an al an. Am văzut un raport cu Curţii de Conturi care vorbea de cheltuieli nejustificate, preţuri de la cinci ori la 50 de ori mai mari la ALPAB, unde vorbim de băncuţe, crizanteme, tei. Acelaşi buget pentru 2015 se regăseşte în bugetul pentru anul 2016. Păstrăm aceeaşi meteahnă de a previziona cheltuieli mai mari decât ştim de la început că o să reuşim să acoperim prin venituri, asta probabil pentru a avea o marjă de manevră în negocieri. Aşa cum DNA a dovedit de multe ori, trebuie să plăteşti şi când iei contractul, şi când se fac plăţi. Nu poţi să înţelegi din buget unde se duc exact cheltuielile', a afirmat Nicuşor Dan.

”Alte cheltuieli-270 milioane de lei”

El a spus că, în bugetul Capitalei pe anul 2016, există, la capitolul 'Alte cheltuieli', prevăzuţi 270 de milioane de lei şi la 'Cheltuieli cu bunuri şi servicii' încă 250 de milioane de lei.  La rândul său, Liviu Mălureanu de la USB sectorul 3 consideră că bugetul în forma actuală este 'netransparent, neprietenos cu cetăţenii, un document de contabilitate internă'. 'Nu urmăreşte o listă de priorităţi, nu este structurat pe programe de dezvoltare. Nu permite trasabilitatea îndeplinirii obiectivelor de investiţii. Nu arată dacă banii cheltuiţi au fost bine administraţi', a spus Mălureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel