ALDE spulberă LAUDA lui Cîțu: IMM invest nu e de ajuns, o spune și Comisia Europeană

Foto Agerpres
Foto Agerpres

ALDE subliniază că ajutorul invocat de Guvernul PNL pentru microîntreprinderi e praf în ochi. 

”Cîțu se laudă cu programul IMM Invest, însă rezultatele sunt departe de așteptări!

Guvernul ne anunță că au fost aprobate primele 5000 de credite prin programul IMM Invest. Primele 5000 de credite după 3 săptămâni de când a început!

Însă ce înseamnă cu adevărat 5000 de credite pentru sectorul de IMM-uri? Mai nimic.

Datele pe 2019 (așa cum arată Ziarul Financiar - https://bit.ly/2zW5k34) arată că în România erau înregistrate peste 700.000 de microîntreprinderi! Așadar, cât reprezintă aceste 5000 de credite? Sub 1% din totalul IMM-urilor din țară.

IMM Invest ar putea să nu fie de ajuns! Aceasta e și concluzia la care a ajuns Comisia Europeană. În recomandările anuale către cele 27 de state membre, denumite Semestrul European, publicate miercuri de Comisia Europeană, în dreptul României se spune că în urma măsurilor luate de autorități, lanțurile de aprovizionare au fost întrerupte, iar afacerile au fost nevoite să-și reducă activitatea sau să se închidă, oamenii neputând lucra. Pentru recuperare este nevoie de resurse suplimentare pentru a susține afacerile și gospodăriile! Asta spune Comisia Europeană!

„Măsurile guvernamentale de răspuns includ crearea unei scheme de garantare (IMM Invest) cu un plafon de 15 miliarde lei pentru a oferi garanții IMM-urilor în contractarea unor credite pentru finanțarea investițiilor și a capitalului de lucru. De aceste garanții vor beneficia și băncile, care vor trebui să rămână bine capitalizate și lichide pentru a asigura fluxul necesar de credit către gospodării și companii. De asemenea, din cauza rolului limitat al băncilor în acordarea de credite mediului privat, în special IMM-urilor inovatoare, aceste garanții ar putea să nu fie suficiente", se arată în documentul Comisiei! (https://ec.europa.eu/.../2020-european-semester-csr-comm-reco...)

În loc să vină cu măsuri care să sprijine firmele din România, pe toate, nu doar cele care vor avea acces la credite, Guvernul PNL inventează zilnic alte subiecte prin care să mute atenția publică.” transmite ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel