ALDE, critici dure la adresa Guvernului: Nişte habarnişti. Guvernul "pregătim"

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, a criticat Guvernul Orban pentru lipsa de măsuri privind repornirea economiei. 

"De la Guvernul „Săptămâna viitoare" la Guvernul „Pregătim"!

Până ieri știam cu toții că Guvernul Orban va aplica și va lua măsuri de „săptămâna viitoare". Acesta era un fel de laitmotiv al Guvernului Orban când vine vorba despre măsurile și planul de combatere a coronavirus.

Ceva s-a schimbat. Probabil s-au prins că ne-am dat seama că „săptămâna viitoare" înseamnă, de fapt, la „Sfântul Așteaptă". Și au schimbat. Nu ne mai zic că săptămâna viitoare vor lua decizii, vor aplica măsuri. Nu. Acum ne spun că „pregătesc". Ce pregătesc? Ce vor ei.

Planul economic despre care vorbește premierul Orban, dacă va exista, va veni, cel mai probabil, mult prea târziu. Ca și în faţa epidemiei, guvernul reacționează cu întârziere, iar măsurile pe care le adoptă se dovedesc apoi a fi ori greșite, ori necesită revenire pentru corectare, ori sunt ineficente.", a scris Ionel Petre pe Facebook. 

Atac la Guvern: Nişte habarnişti

"Toți economiștii sau analiștii spun că economia nu se va redeschide dintr -o dată și este nevoie cât mai repede de un plan care să prevadă etapele și ajutorul care se poate da de la nivel guvernamental, iar premierul Orban, cu doar câteva săptămâni înainte de dată revenirii, 15 mai, spune că abia acum se gândesc la un plan, dar că nici acum nu știe ce se va putea face pentru că nu se știe de ce fonduri dispune guvernul. A, iar partea și mai interesantă este că așteaptă o decizie la nivelul Comisiei Europene! Adică, pe scurt, așteaptă lumina pentru că ei sunt niște habarnisti care nu știu ce au de făcut.

Că Guvernul nu știe sau nu înțelege cum să facă această repornire a activităților economice, este evident, dar atunci, de ce nu intervine aici președintele, altfel liderul de facto al comunicării acțiunilor guvernamentale? Sau nu a primit verde de la prietenii săi europeni să acționeze sau să comenteze ceva?

Vedem în schimb că în tot mai multe țări din Uniune, cu ai căror conducători a stat la discuții președintele, nu doar că se anunță public aceste strategii de repornire, dar se și aplică unele dintre măsuri. Din nou, România este la coadă Uniunii, căci este evident că guvernul nu știe ce să facă.", a mai scris preşedintele ALDE Dâmboviţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel