ALDE, alegeri. Nouă structură de conducere. Tăriceanu, mesaj dur

ALDE
ALDE

ALDE și-a ales astăzi o nouă structură de conducere. 

ALDE Timiș și-a ales noua structură de conducere la Conferinţa Judeţeană de Alegeri Timiș la care au participat aproximativ 600 de invitați, alături de președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, secretar general ALDE Daniel Chițoiu, vicepreședintele ALDE deputatul Andrei Gerea, vicepreședintele ALDE deputatul Toma Petcu, ministrul Energiei Anton Anton, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș Traian Stancu și președintele ALDE Botoșani Liliana Mincă.

În urma votului exprimat de către delegații prezenți a fost ales în funcţia de președinte al filialei deputatul Marian Cucșa.

Tăriceanu, mesaj de forță

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat despre Marian Cucșa: ”Vreau să subliniez contribuția colegului meu de Parlament, chiar dacă lucrăm în camere diferite, mă refer la președintele filialei Marian Cucșa care-și desfășoară activitatea în cadrul comisiei de monitorizare a serviciilor secrete. De ce spun acest lucru, pentru că statul paralel în România, această cangrenă a societății românești nu s-a dezvoltat întâmplător. Ea s-a dezvoltat și pentru că instituțiile care trebuiau să asigure principiul de funcționare a instituțiilor fundamentale ale statului, adică controlul și echilibrul reciproc al puterilor, nu s-a realizat. Pentru mulți ani de zile, comisia de control al serviciilor de informații nu făcea decât să meargă la șprițuri cu domnul Coldea și cu domnul Maior. Controlul îl făcea SRI-ul asupra Parlamentului, nu Parlamentul asupra serviciilor. În noua formulă a Comisiei este o schimbare radicală de atitudine și vreau să îi mulțumesc lui Marian Cucșa pentru determinarea și consecvența de care dă dovadă și pentru faptul că a înțeles, este conștient pe deplin de rolul important al acestei instituții parlamentare în repunerea lucrurilor în normalitate. Serviciile secrete nu au rolul de interfera în viața publică, în viața economică, în viața academică ș.a.m.d. Ele sunt menite, așa cum este SRI-ul, să apere Constituția, practic, să apere statul de amenințările externe. Ceea ce a făcut SRI-ul în perioada Coldea-Maior vedem acum cu toții. Și dragă Marian, dincolo de eforturile pe care le faci la comisie, știu că nu ai o situație deloc ușor de gestionat, ai o organizație mare, puternică, eforturile pe care le văd aici de organizare, de conducere știu că îți consumă foarte mult timp și cu toate acestea te-ai achitat cu brio și de obligațiile pe care le ai și la Parlament”.

În final, deputatul Marian Cucșa a mulțumit delegaților prezenți la Conferința Județeană de Alegeri pentru că ”ați avut încredere în mine, atât cei tineri cât și seniorii cu experiență în politică, pentru că datorită încrederii voastre am reușit să realizez multe din ceea ce mi-am propus, atât pentru organizația ALDE Timiș cât și pentru comunitatea din care fac parte, Timișoara și județ!”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel