Afecțiunile dermatovenerologice: ce sunt și cum pot fi tratate?

foto unsplash.com
foto unsplash.com

Afecțiunile dermatologice trebuie descoperite din timp și tratate eficient, mai ales că foarte multe persoane se confruntă cu astfel de probleme fără măcar să le conștientizeze.

Dacă dermatologia este specializarea medicală care se ocupă cu depistarea și tratarea bolilor de piele și a derivatelor acesteia, dermatovenerologia este un domeniu și mai amplu care are în vedere și afecțiunile cu transmitere sexuală, catalogate generic drept venerice. Foarte multe persoane se pot confrunta cu astfel de probleme fără ca măcar să fie conștienți de acest lucru și, tocmai din acest considerent, efectuarea unor controale de rutină periodice este vitală pentru menținerea sănătății. Acest cabinet dermatovenerologic te așteaptă cu un portofoliu vast de servicii profesionale care te vor ajuta să descoperi din timp și să tratezi eficient orice boală venerică și de piele la care ai putea fi expus!

Care sunt cele mai întâlnite afecțiuni dermatovenerologice?

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru, a cărui principală funcție este cea de protecție în fața factorilor externi periculoși. Funcționează așadar ca un scut de apărare, fiind expusă zilnic la provocări dificile care, în timp, pot lăsa urme adânci, vizibile sau nu. Multe din problemele dermatologice se dezvoltă încet, fără simptome ori cu semne considerate eronat normale, dar odată ajunse într-un stadiu avansat, devin greu de tratat. Printre acestea se numără acneea vulgară, rozaceea, dermatita de contact, urticaria, cancerul de piele (melanom, carcinom bazocelular, carcinom scuamocelular), tumori benigne (xantoame, molluscum contagiosum, angioame, neurofibroame, keratoza seboreică). Dintre problemele venerice cu efecte la nivelul pielii, infectarea cu virusul HIV este una dintre cele mai întâlnite și periculoase în același timp, dar putem aminti și sifilisul, scabia și herpesul genital.

Cum se desfășoară un consult de specialitate într-un cabinet dermatovenerologic?

Examenele dermatologice sau dermatovenerologice au caracter neinvaziv și se efectuează rapid, într-un mediu controlat, fără disconfort fără pacient. Totul începe cu o discuție medic – pacient pentru a înțelege simptomatologia și cauzele care ar fi putut conduce la declanșarea acestora, urmată de o investigație fizică. Acest chestionar are în vedere eliminarea din calcul a altor probleme care ar putea fi corelate cu simptomele în cauză, cum ar fi un tratament puternic, alergii ori chiar o boală autoimună. 

Examenul propriu zis constă în analizarea vizuală și/sau microscopică și palparea zonei pentru a determina natura leziunii precum și modificările neobișnuite care ar putea exista la nivelul pielii și care ar putea indica o problemă severă. Suspiciunea unei afecțiuni în urma examenului clinic conduce la nevoia de a efectua o biopsie cutanată pentru a obține detalii în amănunt cu privire la leziunea în cauză. 

Programează acum o vizită la un clinica dermatologică! 

O vizită la un medic dermatolog din București te va elibera de orice dubiu cu privirea la natura semnelor sau simptomelor cu care te confrunți la nivelul pielii. Multe dintre acestea sunt doar reacții adverse normale, la anumite condiții din exterior, însă, dacă este vorba de o problemă dermatovenerologică, identificarea acesteia cât mai timpurie conduce la dezvoltarea unui plan de tratament cât mai rapid și eficient.

În cadrul clinicii vei beneficia de atenția și pregătirea unor medici cu vastă experiență, aparatură de ultimă generație și condiții excelente pentru ca întreaga experiență să se desfășoare ușor, iar rezultatele să fie cât se poate de concludente. Schemele de tratament corelate diagnosticului îndeplinesc standarde moderne ale domeniului medical, demonstrând eficacitate înaltă pentru fiecare caz în parte.

Te programezi simplu și rapid, direct de pe site sau telefonic la numerele afișate, la data dorită, în funcție de disponibilitate. Poți chiar să beneficiezi de un pachet financiar promoțional, care include dematoscopie, electrocauterizare papiloame/verugi și, dacă este cazul, recomandare medicală și prescripție tratament, la un preț foarte avantajos.

Elimină riscul dezvoltării unor afecțiuni grave ale pielii prin efectuarea unui consult de rutină la o clinica dermatologică!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel