Adrian Năstase, atac necruțător la adresa Monicăi Macovei: Să ceară scuze

Fostul premier Adrian Năstase susține, într-o postare pe bogul personal, că "fostul procuror ceausist", Monica Macovei, ar trebui să ceară scuze românilor pentru ceea ce a făcut în 2004, deoarece a deschis "ușa pentru clienții regimului mafiot Băsescu ca, timp de zece ani, să prăduiască zeci si sute de milioane de euro".

"Fostul procuror ceausist, Monica Macovei ar trebui sa ceara scuze romanilor deoarece in calitate de sluga a lui Basescu a impus guvernului Tariceanu, imediat dupa alegerile din 2004, sa-si angajeze raspunderea pe un „pachet" de legi care au modificat legile justitiei pentru a permite cuplului Basescu-Macovei sa numeasca sefii justitiei si, mai grav, a modificat regulile de restituire pentru proprietatile confiscate de regimul comunist, deschizand usa pentru clientii regimului mafiot Basescu ca, timp de zece ani, sa praduiasca zeci si sute de milioane de euro.

Ceea ce vedem in ultimii ani, este rezultatul aplicarii „principiului" restitutio in integrum, care nu a fost acceptat in niciuna din tarile foste comuniste. Sigur, dupa ce si-a facut datoria, „maura" Monica Macovei a plecat – trimisa de Basescu – la o sinecura de zeci de mii de euro, la Bruxelles. A ramas insa cel caruia i-a fost mentor, ambasadorul Gittenstein, sa se ocupe de Fondul Proprietatea. In 2005, in momentul in care guvernul Tariceanu si-a angajat raspunderea in parlament pe aceste legi, PSD, printr-o motiune de cenzura, a avertizat asupra acestor pericole. Nu stiu daca cineva din noul PSD isi mai aminteste acel text ca, eventual, sa-l comenteze. Poate ca acesta ar fi fost rolul departamentelor partidului... Interesant insa, unul din redactorii motiunii a fost Cristian Diaconescu. Au trecut – e adevarat – zece ani, dar avertismentul nostru de atunci s-a dovedit a fi corect. Din pacate, in ultimii zece ani, „nasii" aceluiasi Paul, care voia sa uzurpe locul in istorie al Regelui Mihai, baga mana pe sub fusta ANRP pentru a obtine ceea ce, dupa 2004, fostul procuror ceausist ii oferea unui broker imobiliar (destept), ca posibilitate, sa faca impotriva poporului roman", a scris, sâmbătă, pe blogul persoanl. Adrian Năstase.

[citeste si]

În plus, fostul prim-ministru crede că fostul său șef de cabinet, Remus Truică a greșit fundamental pentru faptul că s-a "amestecat cu un astfel de personaj" și reamintește că faptele pentru care acesta este acuzat s-au petrecut într-o perioadă în care el nu se mai afla la conducerea Executivului. 

Pe de altă parte, Năstase îi îndeamnă pe "analistii TV care beau impreuna cafeaua la diverse talk show-uri de seara sa citeasca cele aproximativ 20 de pagini ale motiunii de atunci", deoarece "vor regasi cauzele profunde ale scandalurilor de astazi, desi inteleg ca o poza cu Patricia Kaas face cat zece motiuni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel